Szeretnék gyereket, de hányingerem van a szoptatástól, érdemes így belevágni a gyerekvállalásba?
Nekem meg a pelenkázástól van hányingerem. Minimum két évig naponta többször kell azt is.
Ennek tudatában vállaltam a gyerekeinket, hogy ezzel jár, nem ülhet a kakiban.
Ja, és szoptatni se szeretek. Tudom, hogy milyen előnyös, praktikus, a pici imádja. Én pedig megadom ezt neki.
Egy éven túl szoptattam mind a hármat.
Ennél komolyabb dolgokat is be kell vállalni a következő 50-60 évben, amihez nincs kedvünk. De a gyermekvállalás véletlenül se arról szól, hogy csak azt csinálod, amihez kedved van, és a nemszeretem részeit kihagyod.
Ha te saját magad helyezed előtérbe, akkor hagyd még a gyerekszülést. Majd ráérsz akkor, ha annyira akarod, hogy ott legyen neked és mindent meg tudj adni neki, amikor hajlandó vagy áldozatra is: szülni, szoptatni, pelenkázni, éjszakázni, hányást takarítani, popsit törölni, taknyot szívni az orrából, pisit takarítani az ágyneműből, stb.
A gyerekvállalás tele van undi és kellemetlen feladattal. Ráadásul bitang nehéz.
Viszont nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!