Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4,5 hónapos babám kizárólag...

4,5 hónapos babám kizárólag anyatejes. Valóban adnom kellene neki vizet ebben a nagy melegben? Rossz anya vagyok, amiért én erre nem gondoltam?

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 15:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Rossz anya semmiképpen nem vagy. Látod rajta, hogy szomjas-e, elfogadja-e innivalóként az anyatejet, vagy csak akkor szopik, ha éhes.

A kisfiam az utóbbi kategóriába tartozott. Sírt egyfolytában kb. fél órával szoptatás után (most két éves, pont ilyen forróságban született). Kínáltam a cicit, nem kellett neki. Ráfogtam a hasfájásra, és ringattam, szeretgettem. Aztán hetekkel később gondoltam egyet, és megitattam pohárból. Csak ivott, ivott:) Utána nem volt gond az egész napos sírdogálással. Ha szomjas volt, kapott vizet, ha éhes volt, anyatejet. Nálunk így működött.

Az egyik ismerősöm egyéves koráig szinte kizárólag szoptatta a babáját, valahogy ételt sem igazán akart magához venni a kisfiú sokáig, így persze innivalója és ennivalója is volt az anyatej. Náluk nem is volt ilyen gond, ha szomjas volt a kicsi, kevesebbet, egy-két slukkot ivott, ha éhes, akkor pedig többet.

Figyeld a babádat, hogy elfogadja-e innivalóként az anyatejet, a kutacsa nem horpad-e be, nem száraz-e a szája stb. Ha minden oké, akkor szerintem nem kell külön vízzel megitatnod.

2010. jún. 10. 15:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Baromi egyszerű: ha megkínálod és kéri, akkor kell neki, ha nem kéri, akkor nem kell. A babád majd eldönti.

Én mindig kínáltam, elvétve fogadta el, másik baba meg igényli.

Nem kell semmilyen szakkönyvet elolvasni ehhez, bízd a babádra és szoptasd és itasd igény szerint! (ja, és a baba igényei szerint kell, nem pedig az itt válaszolók igényei szerint)

2010. jún. 10. 18:16
 13/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, h ennyien írtatok. Úgy örülök, h a nagy többség nem plusz folyadékpárti.

Azt h rossz anya vagyok, azt kimondatlanul sugallják felém. Rokonság, ismerős, mert folyton azt kérdezik, nem adsz vizet? Meleg van! Nem szomjas a gyerek? Egyébként meg amiatt sem szeretnék más folyadékot adni, mert nem akarom egyelőre a cumisüveget megismertetni vele. Előbb a poharat gondoltam.

Még egyszer köszönöm, valahogy most jobban érzem magam....:-)

2010. jún. 11. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!