Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell leszoktatnk egy...

Hogyan kell leszoktatnk egy gyereket a cicizésről?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy más is "küzd" ezzel vagy épp túl van rajta...

A fiam hónap végén 3 éves lesz, bölcsis.

Mondtam már neki, hogy nincs cici, de ordít, hisztizik vagy éppen igaziból sír. Nappal 1*, mikor megjövünk cicizik, este meg alváskor. Éjjel ritkán ébred. Sokszor elegem van már, de a "szopis csoportban" azt írták régebben, hogy el fogja hagyni, sokan ennél tovább is szoptatnak... De én nagynak érzem már ehhez. Ő már nagyfiú.

Hogyan kell elkezdeni és hogy lehet kitartani? Kérlek, nekem is segítsetek.

2018. márc. 17. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Én olyan szerencsés voltam hogy 2,5 évesen egyszerűen magától abbahagyta.
2018. márc. 17. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Nem kel foglalkozni azzal, hogy ordít meg hisztizik. Majd megunja. Tudja meg, hogy nem úgy működnek a dolgok, hogyha valamit akar, el kezd hisztériázni és megkapja. Sőt még büntetést is kapna, ha állandóan műbalhékat vág le, csak hogy megszerezhesse, amit akar. Én biztos nem hagynám ezt neki!
2018. márc. 17. 13:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyéb dolgokban nem hat meg a hiszti, de a nagytesója (elapadt a tejem, édesanyám ügyesen segített hogyan kell szoptatni, így őt nem kellett leszoktatni. Lisztes tejet meg tejbegrízt kapott anyukámtól...vele éltem) másnap suliba megy meg hát sajnálom is szegényt. Neki fontos a cicizés, viszont lassan ovis, nem való neki.
2018. márc. 17. 13:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Sírás nélkül sajnos nem fogod tudni leszoktatni. Mindkét fiam majdnem 3 évig cicizett, mindketten sírtak is, de csak egy-két napig. A legfontosabb, hogy magadban tökéld el, hogy nincs több cici, ne visszakozz! Lehet neki mondani ( mivel nagyfiú, már megérti) , hogy " ma van utoljára cici, holnaptól már nem kapsz, mert nagyfiú vagy, stb.". Biztos nem lesz egyszerű, főleg, hogy valószínűleg tele leszel, lehet, hogy be is fog durranni a melled, de ki kell tartani. Sok szerencsét hozzá!:)
2018. márc. 17. 17:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2018. márc. 17. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!