Ha még nincs elég tejem, akkor is alkalmazható az igény szerinti szoptatás?
Szia. Így lesz sok tejed. Jól csinálod.
Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Hát, az én babám igény szerint szopizik, 6.5 hós.
A mai napig is ritka, hogy 2-2 és fél óránál több időt legyen cici nélkül. Néha csak iszik, máskor rendesen szopizik.
Éjszaka általában alszik rendesen, ha éppen nem fáj az ínye, vagy nem náthás, mint pl. most.
A nagylányommal még percre pontosan vártam, hogy leteljen a 2 óra. Már okosabb lettem. Ha éhes, akkor éhes. Az anyatej gyorsan emésztődik, és ez az ő ritmusa.
Más igény szerint szoptatott baba, 3 óránként, vagy ritkábban eszik. Ez egyéni.
Szoptass a babád igénye szerint, és szép lassan elhagyhatod a pótlást.
Kitartás!
Ha a baba pótlást kap akkor kevesebb késztetést mutat a szopira, ráadásul kialakulhat a cumizavar, miszerint rájön a kicsi hogy az üvegből folyamatosan jön a tej, a ciciből meg szakaszosan.
Szülés után az én babám se szopott csk 20-30 gr-ot, úgy engedtek ki a kórházból hogy tápszeres pótlás kell a babának, ki is váltottuk a tápszert, de én nagyon akartam szoptatni. Óránként szoptattam, állandóan mindkét mellem használatban volt, éjjel is óránként etettem 2 hétig, beszedtem 2 doboz More Milk kapszulát, segítséget és tanácsot kértem Shneiderné Diószegi Eszter szoptatási tanácsadótól ( [link] és a babám 6.5 hónapos csak anyatelet kap, 2-2.5 óránként szopik nappal, 1-2x ébred éjjel.
Keresd fel Esztert és szoptass mindig meglátod sikerülni fog.
Kívánom neked hogy sikerüljön tiszta szívemből mert olyan élmény a szoptatás mint semmi más az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!