Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Barátnőim és pár családtagom...

Barátnőim és pár családtagom szerint nem normális, amit csinálok, szerintem pedig épp ez lenne a normális mindenkinél. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen indult a szoptatás. Igazság szerint nem gondoltam volna, hogy ennyire fontos lesz nekem, de már a kórházban elhatároztam, hogy mindent megteszek, hogy szoptatni tudjak. Éjszakai is 1-2 óránként keltem etetni, hogy minél több inger érje a mellemet. Sajnos szörnyen kisebesedett, ezen kívül volt mellgyulladás is, plusz két szoptatás között olyan erős, megmagyarázhatatlan fájdalmat éreztem, hogy gyakran sírtam miatta. Néha fájdalomcsillapítót kellett bevennem. 2 hónap kellett, mire már nem volt annyira elviselhetetlen a fájdalom. Ezen kívül nagyon hasfájós volt a babám, ezért kivontam a tojást és a tejfehérjét az étrendemből. Már 4 hónapos a lányom, de még mindig tartom, mert félek, hogy újra fájni fog neki. Sokan ki vannak rám akadva, hogy mennyire nem vagyok normális, hogy már rég tápszert kellett volna neki adni, nem ennyit szenvedni. Most is mondják a magukét, mert ugye én se ezt, se azt nem eszem. Annyira idegesít már. Fura nekem ez, mert nem az anyatej a legjobb a babának? Amióta haza jöttünk a kórházból, egyszer sem kellett neki tápszert adnom, van elég tejem. Csak a saját magam kényelme miatt vonjam meg tőle azt, ami neki a legjobb?
2018. febr. 23. 13:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
ja és a tejet, tojást lassacskán simán visszavezetheted az étrendedbe, ennyi idősen már nem szoktak olyan hasfájósak lenni
2018. febr. 23. 20:14
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az első 2 hétben ébresztettem, hogy be induljon a tejtermelődés. Fájdalomcsillapítót kb hetente egyet vettem be, amikor már teljesen elviselhetetlen volt a fájdalom és persze csak olyat, amit orvos engedélyezett.

Már kezdtem lassan vissza vezetni a tejet meg a tojást, de kiütéses lett a feneke meg az arca kicsit, plusz nyűgös is volt, úgyhogy vissza álltam a 100%-os diétára. Lehet köze nem volt a kettőnek egymáshoz, de annyira nem szeretném, hogy szenvedjen. Sajnos sem a gyümölcsöket, sem a zöldségeket nem bírja a pocakja, csak a banán, a sárgarépa és a cukkini amiket ehetek, ezeken kívül sajnos semmi.

2018. febr. 23. 23:07
 13/20 anonim ***** válasza:
80%
Sztem a mártírkodásod miatt szólnak meg mert unják h teszed az agyad meg vered a melled h mennyit feláldozol h anyatejed adj a gyerekednek. Ha egyszerűen csak szoptatnád és úgy étkeznél ahogy most azzal a különbséggel h lépten nyomon nem említed meg a hozott áldozataidat ( másként honnan tudnák h ez van?) a kutya nem szólna érte semmit. De neked muszáj h sajnáljanak. Tényleg az anyatej a legjobb a babának, de ez most nem arról szól hanem rólad.
2018. febr. 24. 16:45
 14/20 A kérdező kommentje:

Mártírkodás? Mióta a lányom megszületett kb 5 szülinap volt a családban, amelyeken mindig próbálták belém erőszakolni a majonézes salátát meg hasonlókat. Es persze, hogy ezeken az összejöveteleken mindig el kell mondanom, hogy én ezt vagy azt nem ehetek. Ilyenkor mindig mondják, hogy hagyjam a fenébe a szoptatást, jó a tápszer is és akkor nem kell oda figyelnem arra mit eszek és én ezt nem értem, hogy hogy lehetne egy anyának a saját kényelme fontosabb a gyerekénél.

Miért emlegetném bárkinek is mi volt régen? Nyilván tudják, hogy nehéz volt az eleje, de nem szoktam beszélni róla. Már túl vagyok rajta, nem fáj semmim, egyszerűen örülök, hogy akkor kitartottam és ennyi :) :) :)

2018. febr. 24. 23:03
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
OFF:én azt vettem észre,hogy a mindenàron szoptatóknàl,nem a baba a lényeg,hanem,hogy Ő ,azaz hogy az anya mekkora hős.Alacsony önbecsülés lehet a hàttérben talàn.
2018. febr. 25. 07:24
 16/20 A kérdező kommentje:
Valószínűleg :D Szerintem pedig a szoptatást rögtön feladóknál igen nagy önzőség van és saját maguk fontosabb a babánál :)
2018. febr. 25. 08:20
 17/20 anonim ***** válasza:
66%

Senki sem mondta,hogy rögtön fel kell adni.Csak van egy pont,amit tudni kell felismerni és meghozni a döntést,hogy nem erőltetem.

Valószínű úgy gondolod,hogy mindenki önző,buta,gonosz,tudatlan,csak te nem.

Bàr,ha olyan magabiztos lennél nem kürtölnéd tele a vilàgot,hogy te mekkora àldozatokat hozol.

A legtöbbünk csendben teszi ugyanezt,és nem kell neki közönség.

Érted?!

Nem,mi?Gondoltam...

2018. febr. 25. 09:21
 18/20 A kérdező kommentje:
Kedves 63%-os! Sehol sem írtam, hogy mindenki önző és buta rajtam kívül, de aki a legelső apró akadálynál feladja, az igenis az. Nyilván vannak, akik szinte minden tőlük telhetőt megtesznek, de nem tudnak szoptatni, nem is róluk szól a dolog. És milyen közönségről beszélsz? A hozzám legközelebb álló emberek nyilván tudnak róla mi történik velünk, vagy tilos lenne bárkinek is elmondani? Netán az itteni emberekről beszélsz? Úgy tudom itt kérdéseket lehet feltenni. Az én kérdésemben semmi rossz nem volt. Az, hogy benned ilyen rosszindulat van, hogy képes vagy egy vadidegen emberbe bele kötni, nem az én hibám. Nekem ilyen soha eszembe nem jutna, főleg nem anyaként egy másik anyába. De hát nem vagyunk egyformák...
2018. febr. 25. 12:43
 19/20 anonim ***** válasza:
63%
Nekem már a kórházban elegem lett az anyatej mindenek felett dologból. Undorító, ahogy emberek állnak dolgokhoz és anyák szólogatnak be egymásnak. Ide is véletlenül keveredtem, de azonnal szemet szúrt a kérdés. Ha biztos lennél a dolgodban, nem itt kérdezősködnél és letojnál mindenkit, csinálnád azt, amit eddig. Nem tartozol senkinek magyarázattal. Én is így tettem és láss csodát, boldogabb az életem. Elküldtem mindenkit melegebb éghajlatra, hogy ne ugasson bele az életembe. Van egy kiegyensúlyozott, gyönyörű fiam, nem egy idegbajos az anyja, mert nem tudja szoptatni. Én emelt fővel vállalom, hogy alig szopik már a fiam és akinek nem tetszik, az mehet oda, ahová gondolom. Sok okos van a rokonságban is,itt is, facebookon is, be és azonnal ki is léptem ezekből az idétlen csoportokból. Mivel senkinek semmi köze ahhoz, hogy mi történt, nekem meg nincs kedvem az idétlen tanácsokhoz. Egyszerűen a "tejmánia" miatt nem hallják meg azt a mondatot az emberek, hogy az anyatej "elvesztséért" cserébe a fiam az anyja életét kapta. Tehát van az a pont, ahol már csak nyűg, felesleges túráztatás ez az egész szoptatás, isziszes butaság.
2018. febr. 26. 22:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Én egyáltalán nem akartam szoptatni, mert a védőnőtől kezdve mindenki azzal jött, hogy szoptatni KELL. Nah ezzel volt a bajom. A babám sajnos császáros lett, és a kórházban szoptatni kellett. A páromnak elmondtam még a terhesség alatt az ellenérveimet, megértette. Nem a mellem szépségét féltettem, hisz nem is volt mit félteni rajta, hanem majdnem 90-es melleim voltak régen a túlsúly miatt, s amióta lefogytam, szépen lementek 75-ös méretre. Én ettől rettentően féltem, mert borzasztó hátfájdalmaim voltam a nagy méretektől. Amikor volt a tejbelövellés sem voltak akkorák hála égnek. Annak ellenére, hogy császáros voltam beindult a tej, eleinte össze- vissza szívta, még bimbóvédővel is fájt. Végül úgy döntöttem, szoptatom a hozzátáplálásig.Szépen megtanult szopni is, nincs mellgyulladásom sem. Néha persze csomós a mellem, ha kimarad egy szopi, de akkor nem ébresztem fel lefejem neki. Nekünk kell egy kis tápszeres pótlás, mert este nincs már annyi tejem, de napközben mindig mellre teszem ha éhes és jól lakik, hízik.

Én is észrevettem, hogy mennyire meg tudják az anyukák szólni egymást. Mindenkinek a maga dolga, az is ha kezdettől tápszeres és az is, ha 3 éves koráig szopik egy gyerek.

2018. márc. 2. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!