Azok, akik 2-3 vagy annál idősebb gyerkőcöt is szoptatnak, komolyan így szerették volna?
De nagyon őszintén :) mármint van egy barátnőm aki nagyon szopi párti - ezzel egyébként egyet is értek, szerintem is csodás és hasznos a szoptatás.
Azt mondta, ő sose fogja elválasztani, megvárja míg elválasztódik (eleve kötődő, és nem is nagyon mond ellent a gyereknek). Szóval a vége az lett hogy a gyerek a hisztit is cicivel kezelte...úgy 1,5 év tájékán kérdeztem - nyilván nem így - hogy nem "teher e neki ez a dolog". Mármint nem az hogy szopizik hanem hogy óránként hiszti és szopi utána...mert ezzel kezelte a gyermek a stresszt. Akkor kvázi lenézve kinevetett hogy dehogy is...aztán úgy 2 hónappal 2 éves kora előtt mondta, hogy nem választja el, kivárja a 2 évet a who miatt...most 3 éves múlt már a gyerek, már csak elalvásokhoz meg ha beüti magát, akkor kap cicit. És most kezdi be-be ismerni, hogy nem így akarta.
Na szóval arra lennék kíváncsi, hogy azok az anyukák akik előre eltervezik hogy eddig szoptatnak majd, tényleg elhiszitek magatoknak hogy ezzel jót tesztek?
Igy van ha fajdalomtol uvolt vagy front erzekeny akkor arra egy normalis erzesu anya reagal. Akar kotodo akar nem. De pl ha az 1 eves alszik es csaladi program van, az altalam ismert kotodo anyak inkabb lemondjak a programot mint sem.felkeltsék a gyereket...hat en meg siman felkeltem akkor is ha nyzgos lesz. Ugyanigy ha a 15 honaposom nem akar kimenni es hisztizik, akkor is kimegyunk. Az altalam ismert kotodo anyak ebben az esetben a gyerekhez alkalmazkodnak.
Ugyanigy az enyem pl unta az autozast regen - 15 honapos. Ettol fuggetlen vittem mindenhova az elso 4 utat vegig uvoltotte aztan megbekelt. Kotodo anya ismerosom meg ag elso alkalommal elkezdett a telefonjan videot mutatni, emnek mar 2 eve. Persze ez onnagaban nem baj ha 5 perces utrol van szo, de a gyerek azota is videot nez, ha 3 oras utra mennek akkor 3 orat nezi a videot mert az anyukaja erre sem tudott nemet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!