A jobb mellem dupla annyi tejet termel, mint a bal. Hogyan lehetne egy szintre hozni őket?
A testedben egyetlen páros szerv sem teljesen szimmetrikus. ne várd el ezt a melleidtől sem.
nekem sem egyformán termeli a rtejet a két cicim. A jobb mellemben csak egy-két perc után indul meg a tejleadó reflx és csak három satornán jön, de sok, viszont két szopi között elázik egy melltartóbetét. A bal cicimben azonnal beindul a reflex és hat csatornánkeresztül ömlik a tej, viszont csak kb a kétharmada jön, mint jobb oldalon, és két szopi között nem ázik el a melltartóbetét, azaz nincs csöpögés. Hát ennyit a szimmetriáról. :-)
Általában, mint minden páros szervünk, a mellünk is eltér. Nekem is a jobb mellem volt a több tejet terelő, hugomnál meg pont a bal.
Úgy tudod növelni a tejet a bal melledben, hogy ha a bal melledből evett a baba, akkor fejd még. Minden egyes nap egy kicsivel több tejet fejj belőle, így növelheted tejmennyiséget!
Szia. En is pontosan ugyanigy vagyok es ugyanannyi idosek vagyunk :)
Jo volna valami jo otlet mert egyelore en is el vagyok keseredve mert ugy nez ki hogy "ehezik" a babocam :(
Második vagyok!
Igenis, nálam hatott a fejés. Kb 3 hetes volt a kisebbik fiam, amikor érezhetően kevesebb tejet termelt a bal mellem. Szépen fejtem, naponta egyre többet. Sosem lehet ugyanolyan szinten tartani a két mell termelését, de a szervezet ezt is szépen meg tudja oldani. Olyan jó, hogy 2 mellünk van, ha kevés lenne neki az egyik, akkor ott a másik!
Szia!
Nekem az vált be, amit a védőnőd javasolt neked. Addig csökkent az egyik mellemben már a tej, hogy kezdte már "nem elfogadni". A bénább cicimmel elkezdtem fekve és hónaljtartásban is szoptatni és rengeteget javult már pár szopi után! Sosem lett igazából egyforma a 2 mell, de úgy éreztem, hogy kb a 3/4-ed része van a bénább cicimben :)
Érdekes, mert az 1. gyerekemnél nem volt ilyen gond, most meg pont így jártam én is.
Nálam ez azért van, mert a bal mellbimbóm kisebb, és nyilván kevésbé folyik belőle, a baba nem szopja ki annyira, mint a másikat.
Én mindig a balra teszem először, hátha az fokozza a tejtermelést, aztán még kap a jobból is. Eleinte fejtem is, de már leálltam vele, nincs rá időm, se kedvem.
Szerintem te se problémázz ezen, a lényeg az, hogy a baba jóllakjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!