Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A jobb mellem dupla annyi...

A jobb mellem dupla annyi tejet termel, mint a bal. Hogyan lehetne egy szintre hozni őket?

Figyelt kérdés
A kezdetektől kevesebb van benne,de mostmár csak a fele,vagy van hogy annyi se.Pedig ugyanúgy bánok mindkettővel,szoptatok és fejek.Lassan már csak a jobb ad enni a babámnak,pedig még csak 8 hetes,tehát még igencsak kéne neki...
2010. jún. 3. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:

A testedben egyetlen páros szerv sem teljesen szimmetrikus. ne várd el ezt a melleidtől sem.

nekem sem egyformán termeli a rtejet a két cicim. A jobb mellemben csak egy-két perc után indul meg a tejleadó reflx és csak három satornán jön, de sok, viszont két szopi között elázik egy melltartóbetét. A bal cicimben azonnal beindul a reflex és hat csatornánkeresztül ömlik a tej, viszont csak kb a kétharmada jön, mint jobb oldalon, és két szopi között nem ázik el a melltartóbetét, azaz nincs csöpögés. Hát ennyit a szimmetriáról. :-)

2010. jún. 3. 14:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Általában, mint minden páros szervünk, a mellünk is eltér. Nekem is a jobb mellem volt a több tejet terelő, hugomnál meg pont a bal.

Úgy tudod növelni a tejet a bal melledben, hogy ha a bal melledből evett a baba, akkor fejd még. Minden egyes nap egy kicsivel több tejet fejj belőle, így növelheted tejmennyiséget!

3/10 anonim ***** válasza:
54%
Én ugyanígy jártam, 6 hétig stresszeltem rajta, hogy fele annyi van benne, (laktációs tanácsadókkal beszéltem, voltam megnézetni, fejtem, bogyót szedtem, stb) aztán beletörődtem, hogy a bal oldalon ennyi van és kész. Átálltam a két mellből szoptatásra, nekem egy hétbe telt, mire átállt a kereslet kínálat, azóta is két mellből eszik, sosem kellett utána pótolni, így is elég. Mindegy, hogy mit csináltam, akkor is fele annyi volt benne. Ne keseredj el, inkább te is állj át a két mellből etetésre, semmi gond nem lesz. Legszélsőségesebb esetben egy mellből is lehet etetni:)
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, és minden etetésnél a bal mellre tettem először, hátha az is serkent (ez sem vált be:D) utolsó
2010. jún. 3. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:
14.21-nek üzenem, hogy én pontosan ezt csináltam, mégsem lett több. Pedig mint írtam, hat héten keresztül küzdöttem:) Végül a szoptatási tanácsadó is azt mondta, hogy nem ritka az ilyen nagy különbség sem a két mell között, adjak kettőből, és kész.
2010. jún. 3. 14:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem a védőnő azt javasolta.hogy egy szoptatás alkalmávval több szoptatási pózban etessem a babát,mert így megnyílnak a tejcsatornák és beáll a rend. Hát nem! Szegény kisfiam pörög,forog rajtam,alattam :) stb. de a tej csak ugyanannyi marad.:( A jobb meg annyira lelkes,hogy 2 óránként ki kell üríteni,mert majd szét szakad és ömlik belőle a tej akkor is,ha hozzá se érek.... Így aztán,hol szopival ürül,hol fejéssel,de ha így ha úgy,mindig mellre is teszem a babámat. De ez így borzasztó...
2010. jún. 3. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia. En is pontosan ugyanigy vagyok es ugyanannyi idosek vagyunk :)

Jo volna valami jo otlet mert egyelore en is el vagyok keseredve mert ugy nez ki hogy "ehezik" a babocam :(

2010. jún. 3. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

Második vagyok!

Igenis, nálam hatott a fejés. Kb 3 hetes volt a kisebbik fiam, amikor érezhetően kevesebb tejet termelt a bal mellem. Szépen fejtem, naponta egyre többet. Sosem lehet ugyanolyan szinten tartani a két mell termelését, de a szervezet ezt is szépen meg tudja oldani. Olyan jó, hogy 2 mellünk van, ha kevés lenne neki az egyik, akkor ott a másik!

2010. jún. 3. 15:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az vált be, amit a védőnőd javasolt neked. Addig csökkent az egyik mellemben már a tej, hogy kezdte már "nem elfogadni". A bénább cicimmel elkezdtem fekve és hónaljtartásban is szoptatni és rengeteget javult már pár szopi után! Sosem lett igazából egyforma a 2 mell, de úgy éreztem, hogy kb a 3/4-ed része van a bénább cicimben :)

2010. jún. 3. 17:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Érdekes, mert az 1. gyerekemnél nem volt ilyen gond, most meg pont így jártam én is.

Nálam ez azért van, mert a bal mellbimbóm kisebb, és nyilván kevésbé folyik belőle, a baba nem szopja ki annyira, mint a másikat.

Én mindig a balra teszem először, hátha az fokozza a tejtermelést, aztán még kap a jobból is. Eleinte fejtem is, de már leálltam vele, nincs rá időm, se kedvem.

Szerintem te se problémázz ezen, a lényeg az, hogy a baba jóllakjon.

2010. jún. 4. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!