Mitől lehet zöld a baba széklete mostmár több mint egy hete?
Ha nem anyatejes dyspepsia, akkor érdemes leoltatni a székletét.
De! Ha a babád jó kedélyű, jó étvágyú, jól alszik és gyarapodik, akkor a legnagyobb valószínűséggel nincs jelentősége a zöld székletnek.
Az én fiamnak is volt kb . ugyanennyi idősen. Kiderült, hogy bizony olyan sok a tejem, hogy ha csak egy mellből szoptatom, akkor is egy étkezésre még csak az első tejhez jut hozzá. Vagyis nálad sem biztos, hogy a 150-200 ml-ben a középső és hátsó tej is benne van. Ha így van, amiatt sem kell aggódni, amíg a baba gyarapodik, addig egyértelmű, hoyg így is megfelelő mennyiségű és minőségű a tápláléka:)
Nálunk az hozta a megoldást, hogy még ritkábban váltottam a mellemet (blokkokban szoptatás), tehát ahányszor csak kért, mindig megszoptattam, de kb. 4-6 órán keresztül még mindig ugyanazt a mellemet kínáltam neki, így volt biztosítva az, hogy tényleg eljut egy mellnél a hátsó tejig is. Utána jött a másik mell szintén 4-6 órán át (ki kell tapasztalni kinél mennyi kell).
Egy idő után aztán ez a módszer egy kissé kevesebb tej termelésére sarkallja a tested, ezért utána már lehet megint egyik szoptatásnál az egyik, másiknál a másik mellet kínálni, fejlődési ugrásoknál meg akár két mellből is szoptatni, ahogy a baba igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!