Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha növelni szeretném a tej...

Ha növelni szeretném a tej mennyiségét, akkor szopi után mennyi idővel kell fejni? Rögtön utána vagy később?

Figyelt kérdés
2010. máj. 30. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:
én rögtön utána fejtem.
2010. máj. 30. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Rögtön utána.
2010. máj. 30. 12:57
 3/5 A kérdező kommentje:
És mikor lett több tejci?
2010. máj. 30. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Én csak fejek. Nekem naponta 30 milivel lett több, amíg be nem állt a mellenkénti másfl decire fejésenként.
2010. máj. 30. 14:55
 5/5 xStefix ***** válasza:

Gyarabban szoptass.

Vagy ha mindenképp fejés, akkor lehet így is, úgy is.

Szopi után inkább akkor érdemes, ha van még valamelyikben egy kevés. (Pl. éjszaka vagy a reggeli szopi után.) Ezt teljesen kiüríted és oké.

Ha mindkettő teljesen "kifogy" (napközben, délután, este), akkor inkább a köztes időben fejj, mondjuk fél-1 órával szopi után. Azért, mert a teljesen kiürített mellnek szüksége van egy kis időre, amíg újra összegyűlik benne az a minimális mennyiség, amit már ki tud hozni egy tejleadó-reflex. (Ilyenkor tapasztalja sok anyuka, hogy a szopi utáni fejésnél már többet kell várni, amíg újra megindul a tej.) Ha bátor vagy, kifejheted mindkettőt, de így a következő szopira egyszerre kevesebb lesz, vagyis egy időre felgyorsulnak az evések, erre számíts. Ha ráérsz, akkor csak az egyiket fejd, a következő szopi után x idővel meg majd a másikat.

De tulajdonképpen tőled függ, hogy hogyan fejsz, egyrészt, hogy milyen célból és mennyivel több tejet akarsz, másrészt, hogy a melled melyikre reagál a legjobban.

2010. máj. 31. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!