Lehet hogy régimódi vagyok, de én nem szeretnék iszsz
babát. Kinek mi a vélemény erről? Légyszi ne
harapjátok le a fejem, normális válaszokat szeretnék.
Furcsa hogy a védőnőd ezt ajánlja, a jelenlegi, évek óta érvényben lévő ajánlás az igény szerinti szoptatást támogatja. Úgy tűnik, nincs teljesen felzárkózva a védőnőd.
2017. okt. 20. 14:11
#11 vagyok. Ezt érdemes olvasgatnod: www.lll.hu
2017. okt. 20. 14:12
Nekem is mondta a védőnő , hogy a 3 órát tartsuk be az nem sok idő ki lehet bírni. Vigyem ki az udvarra majd megnyugszik ne etessem óránként. Kivittem én de jobban sírt mert éhes volt. Igényszerint szoptattam 1 hetes kora óta. Max 2 óra volt amit kibírt evés nélkül. Minimum a félóra volt. Igen itt már sajnos nem volt olyan a tejem , hogy 1 órát kibírjon de ez már más kérdés. Szóval szerintem csak most gondolod úgy , hogy 3 óránként fogsz vagy akarsz szoptatni de ezt nem mi döntjük el. Nem hagyhatod sírni órákig mert még nincs itt az etetés ideje.
2017. okt. 20. 14:16
Hátrányok lehetnek: nézed az órát, még nincs etetési idő, de a gyerek már ordít, mert farkaséhes. Szerintem egyikőtöknek sem jó, ha ez gyakori. Tudom, beáll a napirend, de az igény szerinti szoptatásnál is beáll, csak később. Ellenben megspórolhatsz pár kellemetlen pillanatot.
A másik, hogy hamarabb elapadhat a tejed. Persze ez sem törvényszerű, például anyámnak háromból kétszer apadt el féléves kor előtt.
2017. okt. 20. 14:17
Mielőtt bármit írok: el tudod magyarázni, hogy ez a módszer miért tűnik jobbnak?
Így (szerintem) egyszerűbb lenne válaszolni is.
2017. okt. 20. 14:21
15ös! Nincs ilyen, meg olyan tej. Anyatej van, amilyen a babádnak a lehető legjobb. Ha hamar kér nem azért, mert nem jó a tej, hanem mert pl növekedési ugrás van.
2017. okt. 20. 15:13
19#
Akkor azt mivel magyarázod , hogy 1 héten keresztül éjjel-nappal a cicin volt órákon át és szívta szívta de amikor már semmi sem jött ordított. Ha elmentem wcre már sírt amikor elvettem a cicit. A melleim olyanok voltak mint a kiszívott tejeszacskó. De volt tápláló tejem az a lényeg.😉 Kapott tápszert és 2 órát végig aludt.
2017. okt. 20. 15:20
18. Nálam a második gyerek csinálta azt, hogy kétóránként egy óráig evett. Gyerekorvos egy hónaposan rám szólt, hogy akkor adjak tápszert, de nem adtam (főleg mert a nagy folyton betegségeket hozott haza és halogattam), két hónaposan rám szólt, hogy túl gyorsan hízik. Nem volt hasfájós és mint a legtöbb babának, 3 hónaposan lett magától napirendje. (És kövér se lett:)
2017. okt. 20. 15:32
2 óránként. A fiam 5 percet nem bírt cici nélkül lenni mert evett volna , nem volt jól lakva hiába szivta szegény semmi nem jött csak sírt. Én sem akartam tápozni de a védőnő mondta , hogy meg kell próbálni mert a súlya a minimum hízást sem érte el. Fejtem is és mellre is tettem , hogy termelődjön de sajnos semmi.
2017. okt. 20. 15:38
20/27 A kérdező kommentje:
Kedves négyes,nem értem miért gagyarászás amit írtam. Tanácstalan vagyok tény,minden eshetőségre felakarok készülni, bocs már ha túl sokat írtam ,de nyugodtan el is suhanhattál volna a kérdés felett. Túlmagyarázom ...lehet,de a többi válaszoló mégis tudott kedvesen-normálisan válaszolni!
Kapcsolódó kérdések: