Normális, hogy így szopik az egy hónapos baba?
Eloszor is VEGRE valaki a babajara hallgat, es nem a kornyezetere! Barcsak en is igy kezdtem volna anno.
Normalis, komfortszopizasnak hivjak, ami segiti az alvasban, es a megfelelo tejmennyiseg termelodeseben. Ha cumi helyett hagyod szopizni, ahogy eddig is tetted hallgatva az osztonodre, akkor jo esellyel nem fog elapadni a tejed mar 2-4 honapos koraban, cumizavaros sem lesz, cserebe lesz egy nyugodt babad. Novekedesi ugras is surun van pici babaknal, olyankor nemhogy fel orankent, de kb. egesz nap cicin akarhatnak lennk, hogy amennyiseget felszaporitjak. A szoptatashoz nem erto gyerekorvos, vedono ilyenkor sokszor arra kovetkeztet, hogy keves a tej es tapszert javasol, amitol aztan valoban be is indul az ordogi kor.
Itt olvashatod a szoptatasi tanacsadok kepzesi anyaganak kivonatat, ebben szerintem benne vannak a legfontosabbak:
Illetve itt egy nagyon jo rovidebb iras a szoptalvasrol (szoptatas+alvas, a babak termeszetes mukodese:)
Es csak igy tovabb!
(Mi 6 hetesen alltunk at a korlatozas nelkuli, nagyon gyakori szopira, en napirendet szerettem volna, a babam meg cicit. Nagyon sok sirast elkerulhettunk volna, ha ra hallgatok, es nem masokra).
Egy kilót hízott. :)
Nagyon jól tudja ő, hogy mit csinál, nyugi. :) Még csak icipici a gyomra, ennyi fér bele. Azért lesz egy óra múlva éhes, mert az anyatej könnyen emészthető.
Majd ha kicsit erősebb lesz, javul a technikája, és több tejre lesz szüksége, akkor erősebben fog szivattyúzni. Így is hozzájut a zsírosabb tejhez, hogy csak cumizik. Nekem ilyenkor több alkalommal is beindul a tejleadó reflex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!