Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az anyatej a fontos, vagy a...

Az anyatej a fontos, vagy a szoptatás?

Figyelt kérdés
A kérdésem NEM provokáció, légyszíves NE veszekedjünk. Mire jó a szoptatás? Ha ez a kérdés, akkor mindenki elmagyarázza, hogy az anyatej egészségesebb, jobb, bizonyítottan arra van szüksége a kisbabának. Az más dolog, hogy másik millió ember tápszert kapott és ad és ugyanolyan lett, mint az anyatejes babák, de most nem erről akarok beszélni. Szóval, az anyatej a jó, rendben. De miért kell szoptatni? Az mire jó? Milyen pozitív hatása van ennek? Azt ne írjátok, hogy így óriási kötődés alakul ki anya és baba között, mert van akinek a férje is nyalogatja a mellbimbóját szex közben, aztán meg ráteszi a gyerekét és ettől kötődnek egymáshoz, szerintem ez borzalmas. Ha valaki feltesz egy kérdést arról, hogy cumisüvegből IS adná a tejet a babának, akkor mindenki mondja, hogy utána már nem fogja elfogadni a cicit, cumizavaros lesz, stb, éjszaka vagy napközben elég lesz neki egy játszócumi és nem a melleden akar majd komfortszopizni 2 évig. És ez miért gond?! Miért akar valaki egy 10 kilós, szaladó, beszélgető kis gyereket a mellére tenni?! Ki tudja ezt élvezni? Értem, a baba az első, csakhogy a babának tökéletes lenne egy szilikon cumi is, miért nem lehet akkor azt adni neki és miért nem kaphat anyatejet cumisüvegből?! Komolyan kérdezem. Miért jó szoptatni?! Mitől jobb az a babának?! És mi a jó abban egy felnőtt nőnek, hogy egy kisgyerek van a mellén és pusztán szórakozásból, megnyugvásból, unalomból, álmosságból a mellét csócsálja?

2017. okt. 18. 10:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Jaj 18-as, nem, nem vagytok perverzek, pont erről beszélek.. Nem véletlenül nem adod a szájába már a melledet, nem? Most erre lehet mondani, hogy nagy a különbség egy 2 és egy 14 éves között, de akkor miért kell ilyen hülyeségeket felhozni, hogy ezért akkor mi perverzek vagyunk? Én is megpuszilom, megölelem, vakargatom a fiaimat, szoptatásról beszéltem könyörgöm.

Köszönöm 19-es! :) És külön köszi, hogy azt írtad, Te elfogadod, ha valakit ez ekkora korban már zavar!

És végre, 20-as! Na ezek azok amikről eddig még nem tudtam, nem hallottam, nem ismertem ezeket a tényeket! Köszönöm!

2017. okt. 18. 12:30
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 19 hónapos, még reggel és este szopizik. Nem vélek benne felfedezni szexuális örömöt, lévén néha fáj, néha meg nem is érzek semmit (fizikailag). Lassan már ezt is el fogjuk hagyni szerintem. Annyi, hogy a kislányom még nem beszél egyáltalán, csak gagyog. Ha már tudna beszélni, és kicsit "felnőttesebb" lenne, biztosan nekem is furcsább lenne.

Férjem testvérééknél 3 éves korig szopott a kisfiú, már titkolták a védőnő előtt is. Na az már a furcsak kategória szerintem. De mindnenki úgy csinálja, ahogy jó neki.

2017. okt. 18. 12:51
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
*furcsa
2017. okt. 18. 12:52
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm Gabica! :)
2017. okt. 18. 13:46
 25/27 anonim ***** válasza:

Igazából ez annak furcsa, aki kívülálló.

Az azt látja, hogy egy "nagy gyereket" szoptat az anyja.

Az anya minden nap szoptatja ugyanazt a gyereket, ugyanúgy az ő "babája", nincs egy olyan határ, hogy tegnap még babának látta, ma már nem. Tegnap még nem volt fura szoptatni, ma igen.

Az elvalasztás nem egy nap alatt megy végbe, és elég rendesen befolyásolja az, hogy a gyerek hogy áll hozzá. Az anya elhatározza, hogy egy éves korig szoptatja, aztán vége. De nem olyan egyszerű ezt véghezvinni, és néznie, ahogy zokog a kicsi. Úgyhogy fokozatosan. Mire észbe kapott, elhussant egy év, és este ott szuszog még a mellén a két éves. :)

2017. okt. 18. 15:40
 26/27 A kérdező kommentje:
Ezzel sajnos nem értek egyet, de remélem nem fogunk összeveszni.. Természetesen nem egyik pillanatról lett a másikra furcsa. Hanem pontosan attól, amit Gabica írt. Elkezdenek beszélni, felnőtteskedni, résztvenni mindenben, elmondják a véleményüket a saját nyelvükön, szaladnak. Az egyik pillanatban együtt “főzünk” aztán meg rakjam a mellem a szájába. Na itt lenne már furcsa. Én a 2 éves gyerekeimmel már úgy viselkedtem, mint embergyerekekkel és nem úgy, mint babákkal. TERMÉSZETESEN attól még kis babák és most is a kis babáim akárhány évesek, ugyanugy kis csöppségek a számomra, de ez nem abban merül ki és látszik meg, hogy szoptatom őket. Élőpélda, unokahugom, kicsit több, mint másfél éves, beszélgetünk, játszunk, mondja, hogy nem nem, ha valami nem tetszik és persze sok mást is, aztán meg mutatja, hogy elfáradt és mondja, anya adj cici. És akkor ülnek a kert másik végében ketten, a “kisbaba” szopizik, de azért néha kiköpi mert felröhög azon, hogy valaki valami vicceset csinál, aztán “szopik” tovább, aztán megint odakiabál nekünk valamit, miközben egy nő (tudom, nem egy nő, hanem az édesanyja) melle lóg ki a szájából. Erre SZERINTEM nincs szükség. Ennyi. Köszönöm a válaszod! :)
2017. okt. 18. 16:05
 27/27 anonim ***** válasza:
Általában nem szoptatnak a nők óvodás korig, csak 6-8 hónapig, az a ritka ha valaki szoptat egy 2 évest. De egyébként ha te cumisüvegböl adod az anyatejet, akkor is fel fog nőni, sőt ha tápszert kap akkor is, nem úgy kell ezeket érteni, hogy a cicitöl kötődik, csak az egy természetes és aranyos dolog.
2017. okt. 18. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!