Egy hónapos a kisfiam,szerencsére most még elég neki a tejem,a kérdésem ha most kezdem el lefejni a maradék tejet amit hagy benne (már ha hagy) nem fog felborulni a tejtermelés? Hülyén hangzik tudom a kérdés,de hátha tud valaki válaszolni :)
Fog vajon mégtöbb termelődni neki,hogy még sokáig szoptathassam? Vagy a kereslet-kínálat ekkorra beáll?
2017. okt. 5. 17:09
2/13 anonim válasza:
A tej szopik kozben (es nem szopik kozott) termelodik az ot ert inger hatasara, illetve van, akinek lehet a mennyiseget fejessel novelni, van, akinek ez keves. Van konkret oka, ami miatt fejsz? Altalaban nem szoktak javasolni a fejest a szoptatasi tanacsadok, a baba beallitja maganak a kivant mennyiseget.
2017. okt. 5. 17:21
3/13 anonim válasza:
Ha igeny szerint szoptatsz, megfelelo gyakorisaggal es ideig, hagyod komfortszopizni a cicin, es nem cumit adsz neki, novekedesi ugrasoknal sem korlatozod a szopit, akkor joggal bizhatsz benne, hogy lesz eleg.
2017. okt. 5. 17:22
4/13 anonim válasza:
Minél többet szoptatsz vagy fejsz, annál több tejed lesz. Nem árt az, mert jönnek a növekedési ugrások, akkor jól jön a plusz termelés.
A lefejt tejet lefagyaszthatod. Ha nem lesz rá szükség kiegészítésként, akkor az első zöldséges püréket hígíthatod vele.
Én három hónapig fejtem, aztán "meguntam". Most 8 hónapos a fiam, eszik sokmindent, de 70%-ban anyatejen él még mindig.
2017. okt. 5. 17:24
5/13 anonim válasza:
Fejd le, akkor is, ha a szoptatási tanácsadók mást mondanak, és semmi esetre ne komfort szopiztasd a babád. Attól nem lesz több tejed, de rászokik az állandó cicin levésre. Ha lefejed, akkor is nőhet a tej mennyisége. Én mindig fejtem szoptatás után, és volt elég tejem.
2017. okt. 5. 17:36
6/13 anonim válasza:
En fejtem a 'maradekot' de egyre kevesebb tejem lett. 1,5 orankent szopizott. Most n fogom fejni lehet igy tovabb tudok majd szoptatni mint 2 honap.
2017. okt. 5. 17:50
7/13 anonim válasza:
n=nem. Bocsanat
2017. okt. 5. 17:50
8/13 anonim válasza:
5-os, hogy erted, hogy raszokik az allando cicin levesre? Az enyem korlatozas nelkul szopizhatott, es erdekes modon feleannyit sem volt osszidoben cicin, mint elotte, mikor meg koatoztam. Vannak, akiknek konfortszopizas nelkul elmegy a teje az elso honapokban, mert keves az o mellulnek a tejtermeleshez az inger, nekik tobbre lenne szukseg. En ugy tudom, atlagos esetben a minimum napi 1-2 ora konforszopizas a sikeres szoptatashoz. Vannak olyanok, akiknek ez nem kell, es ugy is van eleg tejuk, de nagyon sok esetben nem igy van.
2017. okt. 5. 22:58
9/13 anonim válasza:
Igen van értelme a fejésnek! Igaz a picikém szokott cucizni a mellemen nem veszem eltőle ha már nem eszik. minden szopi után lefejtem a "maradékot" kábé 1,5hétig aztán már minden nap csak 1szer. Most annyi tejem van, h tele van a mélyhütő egyik rekesze vele. Amúgy nem tudom, h ez is segített, de iszom ezt a karamalz alkoholmentes sört, a teától fájt a hasa a picikémnek...
3hetes kislány anyukája.
2017. okt. 6. 08:24
10/13 anonim válasza:
Nekem az tűnik logikusnak, hogy annyi legyen, amennyi kell. Se több, se kevesebb. Ezt a második gyereknél már sikerült is megvalósítanom azzal, hogy nem hallgattam senkire, csak a gyerekre és nem bonyolítottam túl és minden sokkal nyugisabb volt. Persze valakinek muszáj fejni, hogy gyarapítsa (hacsak a gyerek nem akar az üresen cammogni, mert az hatásosabb és gyorsabb, mint a fejés), vagy pont azért mert különben begyulladna, de az ideális helyzet azért az, ha nem kell vele bajlódni a szoptatáson kívül. Biztos lesznek növekedési ugrások és lesz fogzás vagy betegség, amikor többször akar szopni a baba és ezért többet lesz mellen, de minek ezért előre ezzel időt tölteni - babázás vagy hasznosság vagy alvás helyett -, nem egyszerűbb-e akkor többször mellre rakni a babát pár napig, mint most két etetés közben még fejni? Nem beszélve arról, hogy a fejés tapasztalatom szerint sokkal jobban nyúzza a mell szöveteit. Szóval hacsak valamiért nem tartod elengedhetetlennek, hogy lefagyasztva is legyen a hűtőben tartalék, szerintem felesleges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!