Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor hogy is van ez?...

Most akkor hogy is van ez? Nem értem.

Figyelt kérdés

a kisfiam csak anyatejet fogad el. 3-4óránként szopizik. ebben a melegben viszont gyakrabban megszomjazik és van olyan, hogy másfél óránként mellre teszem. ilyenkor csak 30-40ml-t szopik. onnan tudom, hogy szomjas volt.

DE! és az nem világos, amit most fogok írni:

Az elsőtej a szomjoltó, a hátsó zsírosabb. de ha nem telik el legalább 2óra a szopik között ugyanarra a mellemre teszem vissza szopizni, mert ezt tanácsolják sokan, hogy szívja ki a baba a hátsó, zsírosabb tejet is. ez hogyan oltja vajon a szomját?? elégedettnek látom persze és nem reklamál, de ha én szomjas vagyok, nem tudom meginni pl. a sűrű rostos leveket, inkább csak vizet vagy szőlőlét vagy almalét... a babák nem így vannak?

2010. máj. 28. 15:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

16:08-as vagyok

látom a nagy okosok lepontoztak. úgy csinálnak mintha azt mondtam volna hogy sósavat adjanak a gyereknek. tényleg elegem van már a sok okoskodóból. attól a gyereknek semmi baja nem lesz ha vizet adnak neki !!!!!!!!!! nem értitek meg ? ha valaki akar adjon de ne az legyen már a szent amit ti írtok

tudom, kedves kérdező hogy próbálod adni neki. majd fog inni ha kell neki

2010. máj. 31. 14:40
 12/19 xStefix ***** válasza:
46%
Utolsó, milyen élettani ismeretek alapján javaslod azt, amit?
2010. máj. 31. 18:38
 13/19 xStefix ***** válasza:
46%
Egyébként nem gondolom, hogy ez mindig okoskodás lenne - néha esetleg arról is szó lehet, hogy valaki valamit tényleg jobban tud másnál/másoknál vagy legalábbis tapasztaltabb a témában. Amit a szakma javasol, azt nem az újjából szopta, hanem alapos megfontolásból ajánlja úgy, ahogy. Hogy az anyuka mit dönt, az már tényleg privát; valóban, ez mind nem szentírás. De én általában azt gondolom, hogy érdemes meghallgatni és megfontolni, amit a nálam tanultabbak mondanak.
2010. máj. 31. 19:03
 14/19 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat. most nézem, vki tényleg lepontoz... nem értem, miért.

amúgy maradtam annál, ahogy eddig csináltam. visszarakom arra a mellemre, amelyikből előtte szopizott, ha még nem telt el 1,5-2óra. a teát/vizet nem erőltetem, igény szerint szoptatok. de azért próbálgatom, hátha elfogadja.

majd ha kell neki, úgyis megissza.

2010. máj. 31. 19:37
 15/19 anonim ***** válasza:
mi az hogy milyen élettani ismeretek alapján ?????????miért a víz halálos ??????????? hú de okosak vagytok....
2010. máj. 31. 21:36
 16/19 xStefix ***** válasza:
46%

Nyilván nem "halálos", de az anyatej mellett felesleges, mert abban is az van. És megannyi más is, ami a vízben nincs, ahogy írtuk. Ez nem okosság kérdése, hanem puszta tény - és akkor is tény, ha egy anyuka nem hiszi el vagy nem foglalkozik vele!

Én konkrét és objektív érvekkel szoktam vitatkozni, mert csak azokkal lehet, előítéletekkel nem. Azért kérdeztem (szerintem) értelmeset, mert azt hittem, választ kaphatok rá. Még tanulom a szoptatás tudományát, ezért nem vagyok "überokos", de érdekel, hogy mások mit gondolnak és azt mi alapján. De bocsánat, ha rosszat szóltam.

2010. jún. 1. 10:18
 17/19 xStefix ***** válasza:
46%
Egyébként akartam kérdezni, hogy mennyi idős a babád, kedves kérdező?
2010. jún. 1. 10:19
 18/19 A kérdező kommentje:

még nagyon kis picike. 6 hetes. de nagyon nehezen viseli a meleget!sem túlöltöztetni nem lehet, mert izzad szegény és sűrűbben szopizik, hogy jobban érezze magát.

szóval a szívem mélyén örülök, hogy nem fogad el mást, csak cicit :-), de így nehéz megtervezni, hogyan mozdulok vele ki itthonról ügyet intézni. mindegy, majd adja magát a helyzet, múltkor is megszoptattam a kocsiban, az első a gyerek, a többi várhat!

de légyszi ne vesszetek össze, mert én nem azért kérdeztem, csak azt hittem rosszul mondják, hogy ugyanarra a mellemre tegyem vissza. amíg elégedett és nyugodt baba, szépen fejlődik, nincs miért aggódnom.

szerintem minden baba más, lehet, hogy az enyémnek elég az anyatej, de lehet, hogy a másiknak talán nem. hiába az a legjobb táplálék nekik. ők is mind egy-egy külön kis egyéniség és tudják, mi jó nekik, ugye?!

ne veszekedjetek, örök vita lesz ez, mindkét tábornak jelentős képviselői akadnak.

én inkább a 'csak szoptass' táborba tartozom, de volt mostanában egy-kétszer annyira meleg, hogy aggódtam a babámért, ezért kínáltam.

2010. jún. 1. 10:46
 19/19 xStefix ***** válasza:
46%

Értelek, kérdező. Semmi baj sincs az aggódásoddal, sőt, még jó, hogy van! :) Én is frászoltam eleget az elején (nekem is első gyerek), de mára megtanultam, hogy mikor "kell" és mikor nem szükséges. Idővel mindenki megtanulja lazábban venni a dolgokat szerencsére.

Én nem szeretnék veszekedni senkivel, nem is azért írtam, amit. Csak néha nem tudom szó nélkül hagyni, ha valaki nem a "valóságról" beszél. (Amit írtam, szakmai alapokon nyugszik.) Megszállottan szeretem a rendet és a pontosságot, ezért van néha ingerenciám helyre tenni, amit muszáj. Hiába, én se vagyok tökéletes. ;)

Igen, a külhoni szoptatás néha macerás tud lenni, főleg a nyári kis ivászatok miatt. Erre javasolják a hordozókendőt vagy egy nagyobb sálat. Ezt mindenhova magaddal tudod vinni (nem úgy, mint az autót:) és emögött suttyomban simán meg tudod szoptatni a picidet, hogy senki nem látja. Mi is a legnagyobb melegben voltunk kicsik és én sem adtam mást a lányomnak anyatejen kívül. Soha nem volt belőle gond, sőt, pont ebben az időszakban hízott a legjobban, már amennyire ez számít. Mindössze gyakrabban kellett szoptatnom - itthon, autóban, padon, kendővel. Egy kis kreativitással megoldható. :)

2010. jún. 1. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!