Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől függ hogy milyen a tej...

Mitől függ hogy milyen a tej minősége?

Figyelt kérdés
2010. máj. 28. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Attól, hogy te mit eszel. Nekem erős volt a tejem. Kiütést is kapott a gyerek, eltiltottak a tejtermékektől.
2010. máj. 28. 11:12
 2/8 anonim válasza:
93%

a kézzel fogható tényezőkön (étrend, életmód stb)

én vallom,hogy ez sokszor lelki hozzáállás kérdése is.

nem kell túlságosan rástesszelni , fogd fel természetes ajándékként az élettől,hogy szoptathatsz és totál jól be fog állni a mennyiség és minőség is.

anno gőze nem volt sz embereknek mindenféle módszerekről, mégis ment a világ a maga útján. hajlamos vagyok feltételezni,hogy leginkább azért, mert természetes volt ez az egész, nem volt min idegeskedniük az embereknek :)

2010. máj. 28. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Az anya táplálkozása nem igazán befolyásolja a tej összetételét (kutatások bizonyítják!!!!), mert a szervezet minden fontos tápanyagok kiválaszt a tejbe, még akkor is, ha esetleg az anya nem megfelelően táplálkozik vagy alultáplált (csak nézd meg az éhező afrikai nők szopizó babáit!). Igazán a kiegyensúlyozott táplálkozás azért fontos, hogy az anyánál ne alakuljanak ki különféle hiányállapotok. Egyébként az anyatej összetétele állandóan változik! A baba korától, a napszaktól is függ, hogy épp milyen. Sőt! Még a szopizás alatt is más-más a minősége! Először a híg, magas cukortartalmú elsőtej ürül, aztán a középső, majd a zsírdús hátsó tej... Szóval, ha normálisan eszel és nem állandóan azon agyalsz, hogy megfelelő-e a babádnak, akkor a minősége és a mennyisége is pont a te babádnak megfelelő lesz!!! "az anyának gyenge a teje? Nincs "gyenge" anyatej! A kismama táplálkozása és testsúlya nem befolyásolja számottevően az anyatej minőségét: a baba mindenképpen megkapja, amire szüksége van. Az anyatej féléves kor után is teljes értékű táplálék. Ha csak az első életév vége felé kezdődik meg a hozzátáplálás, akkor sem kell hiánybetegségekre, elégtelen gyarapodásra számítani."
2010. máj. 28. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik válaszolónak tökéletesen igaza van, nincs mit hozzátenni.
2010. máj. 28. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
En azert hozzafuznek valamit a harmadik valaszolo irasahoz. Ha csak az elso ev vege fele kezdik meg a hozzataplalast egy anyatejes babanal az sajnos okozhat visszamaradast a gyarapodasban, sot problemat okozhat a kesobbiekben. A kozvetlen kornyezetemben tudok ra peldat. Elso baba volt, lany semmi tapasztalattal nem rendelkezett, csak azt tudta, hogy az anyatej a legjobb a babanak. Volt is neki belole boven es a kisfiu egy eves koraig csak anyatejet kapott, abszolute semmi mast, semmifele hozzataplalas nem tortent. A gyerek egy eves korara baromi sovany volt, amit most 3 evesen sem tudott igazan behozni, de ez lehet, hogy oroklott. Ugyanakkor problemai vannak az evessel, semmit nem akar enni, olyan foku szekrekedese van, hogy ha a kisfiun mulna sohase menne wc-re, az anyuka az aki kb 4 naponta erolteti mindenfajta hazi lotyokkel es drasztikus modszerekkel a kakilast, mert semmi nem hasznal, se szilva se semmi. Gyerek ilyenkor uvoltve ker segitseget, mert nagyon faj neki a kakilas. A sokadik doki volt az, aki szerint ezeknek a problemaknak az egyik oka az volt/lehetett, hogy egy eves korig nem volt semmilyen hozzataplalas. Hogy ez igaz-e vagy sem, nem tudom.
2010. máj. 29. 06:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó hozzászóló! ha észrevetted az egy éves korig kizárólagos szoptatásról szóló mondat idézet, nem én találtam ki...emellett nem is az van benne, hogy addig kell kizárólag szoptatni, hanem hogy nem okoz különösebb gondot, ha akár addig kitolódik. Nem hinném, hogy az ismerősöd kisfiának a szoptatás miatt vannak problémái (bár orvos nem vagyok!), de nem hinném, hogy csupán attól, hogy sokáig kapott a kicsi anyatejt, bármi baja lehet...ui. 1 éves korig akárhogy is nézzük, annak kellene lenni a fő tápláléknak, a többi csak

hozzá(!)táplálás.... Egyébként az én gyerekeim elég sokáig szopiztak, a kicsi most 21 hónapos és még napi 5-6 alkalommal biztosan, inkább többször is és semmi baja sincs... De az idézet épp arról szól, hogy az se gond, ha a kicsi nem igazán eszik szilárd ételt, csak minimálisat, mert az anyatej még akkor is mindent fedez....és ez bizony nagyon igaz, csak gondolj azokra a gyerekekre, akik pl. fogzás alatt alig fogadnak el mást, csak az anyatejet vagy akik nagyon lassan haladnak a szilárd ételek evésével... ők se lesznek semmivel hátrányosabb helyzetben, mint azok, akik már fél évesen csak napi 2x kapnak tápszert vagy anyatejet...Bocsi! OFF volt..

2010. máj. 29. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:
6:12-es vagyok. Utolsonak uzenem, hogy en nem azt allitottam, hogy a leirtak a te velemenyed, csak hozzafuztem az irasodhoz valamit. Ugyanakkor az ismerosom kisfia 1 eves koraig CSAK ES KIZAROLAG anyatejet kapott, SEMMILYEN hozzataplalas nem tortent es a dokik szerint a szilard taplalek hianya IS kozrejatszhatott a kisfiu kesobbi etkezesi problemaiban.
2010. máj. 30. 02:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!számomra mind nagyon hasznos volt.
2010. máj. 30. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!