Hogyan van a hosszan tartó szoptatás, amikor már több gyermek van?
Az M5-ün volt egy előadás, hogy milyen hasznos min.3, de esetleg 6-7 éves korig is szoptatni.
De akkor mi van, amikor kisebb gyerek születik? Vagy 6-7 éves korig akár több testvér is lehet. Mit lehet akkor csinálni?
Ez hülyeség. Egy éves kor után már nem hasznos a szoptatás.
Ekkor már rendes étel kell a gyerekeknek és jó a tehéntej is. Sőt: Holland kutatók megállapították, hogy egyéven túl már toxikus lehet az anyatej.
Régen a cigányok és a szegény, primitív nők szoptattak sokáig,
. Nem kell mindent elhinni az állítólagos tudósoknak sem.
Te vagy a primitiv elozo.
Sut rolad a sotetseg.
Epp ellenkezoleg, elso, 1 eves kor folott az anyatejnek mind az immunanyag- mind a tapanyagtartalma megno, bar nem ez volt a kerdes.
Sokanszoptatnak tandemben a hosszan szoptatok kozott tobb gyereket is egyszerre. Sok gyerek a teso erkezese elott mar magatol elvalasztja magat, legkesobb a varandossag alatt, de vannak, akik nem, vagy a kicsi szuletese utan ujra szopizni akarnak. Ilyen esetre megoldas lehet, hogy az egyik mellbol az egyik, a masikbol pedig a masik gyerek kap, igy azt az eletkoruknak megfelelo osszetetelben kaphatjak. Van errol a neten is egy kep, ahol ket poharban a ket mellbol lefejt tej lathato, es latszik, hogy az egyik a kisebb, a masik pedig a nagyobb gyerek miatt nez ki ugy, ahogy, es a mennyiseguk is eltero.
Regen voltak szoptatos dajkak, akik tobb gyereket is szoptattak egyszerre, A tejtermeles kereslet-kinalat alapjan mukodik, minel tobb inger eri a mellet, annal tobb termelodik (es forditva). Tehat a mennyiseg adott. Az osszetelt meg igy lehet beallitani, hogy az egyik mell az egyik gyereke, a masik a masike, es a nyaluk alapjan az anya teste megkapja az informaciot, hogy milyet termeljen az adott mellbe.
"Az osszetelt meg igy lehet beallitani, hogy az egyik mell az egyik gyereke, a masik a masike, es a nyaluk alapjan az anya teste megkapja az informaciot, hogy milyet termeljen az adott mellbe."
MUHAHA!!! :DDD
Toxikus?? Anyám.... nagyon sok baromságot olvastam már a szoptatással kapcsolatban, de ez viszi a pálmát.
Hogy valaki a kérdésre is válaszoljon, lehet több gyereket szoptatni egyszerre, tandemszoptatás a neve. Hogy ez kinek szimpatikus, és kinek nem, az magánügy, és csak az anyára és a gyerekeire tartozik, esetleg apára. Én úgy gondolom, hogy nagyon kis korkülönbségnél lehet létjogosultsága, pl. egy 11 hónapos szájából nem rángatnám ki a cicit azért, mert tesója születik. Egy 3 évesnél ugyanakkor már azért megbeszélném a gyerekkel, hogy a cici a babának kell, ő már nagy. De ez tökre függ anyuka nézeteitől, aki szívesen szoptat akár 5 évig is, az valószínűleg nem így látja. Nálam az abszolút lélektani határ az volt, hogy óvodába nem mehet cicivel... 2 évesen választottam el végül a lányomat, amit én ideálisnak tartok, de ez csak én vagyok. Kistesó egyelőre nálunk nem jön.
5-os, a kedvedert rakerestem, amugy mi olyan vicces?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!