Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon kevés a tejem, pedig...

Nagyon kevés a tejem, pedig már tényleg mindent kipróbáltam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
4hós a picim, és sajnos már alig van tejem, pedig iszom szoptatós teát, sört, malátás italt, homeós bogyókat szedek, a baba egész napokat cicin van, és mégsem segít. Elkezdhetem a hozzátáplálást? Tejpépet lehet adni ilyenkor? Aki hasonló helyzetben volt, mit csinált? Köszönöm!
2010. máj. 27. 12:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Miből gondolod, hogy kevés? Éhes marad a baba? Vagy miből?
2010. máj. 27. 12:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Egy hete semmit sem hízott a babám, s egész napokat cicin van. Régebben folyt a tejem és feszültek a melleim, most meg semmi. Mintha állandóan üresek lennének. :(
2010. máj. 27. 12:40
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Esetleg próbáld ki a more milk kapszulát. Nekem csak ez vált be. az első babámnál így voltam mint te most, csak már az elejétől kezdve. Három hónapig szopott pótlással. Második babám most 6 hónapos, és most is szopizik. Semmi nem vált be csak a more milk, amit 2 hetes korában kezdtem kúraszerűen szedni, azóta ha érzem hogy kevesebb akkor beveszek 2-3 szemet és már látszik az eredmény.
2010. máj. 27. 13:24
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Szia! 3 hónapos volt a kislányom amikor nagyon fogyott a tejem. Hiába próbáltam mindenfélét szedni, nem lett több. Én akkor rendszeresen elkezdtem tápszert adni neki a szoptatás mellett, a hozzátáplását csak 5 hónaposan kezdtem el. Aztán végül 8 hónapos korában végleg teljesen magától hagyta abba a szopizást. Én most is így csinálnám. De esetleg kérdezd meg az orvosodat és a védőnőt is.
2010. máj. 27. 13:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A More milk kapszulát már megrendeltem, az az utolsó reményem. :) Az egyik ismerősöm szerint, ha már semmi sem segít, akkor érdemes kipróbálni a More milket. Remélem igazatok lesz. :)
2010. máj. 27. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Havi átlagot nézz mindig, lehet egyik héten nem hízik semmit, a következőn meg fog 300 grammot.

Nekem is volt, hogy alig hízott egyiken, a következőn meg többet, midig fél kilóra jött kia havi átlag, majdnem 11 hónapos koráig.

De ha 4 hónapos, lehet egy ideig nem is fog.

A kérdés: mennyivel születtett, és mekkora most?

2010. máj. 27. 13:56
 7/12 A kérdező kommentje:
3kg-mal született, most 6kg. Eddig nagyon szépen fejlődött, tejem is volt bőven. Most viszont alig van vmi. :(
2010. máj. 27. 13:59
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom miért aggódsz, már megduplázta súlyát, nem fog mindig ekkor ütmeben gyarapodni. Teljesen jó.

Lehet, most egy darabig leáll vagy lelassul a hízása.

H abból gonodlod, hogy kevés tejed, mert nem hízott, akkor az tévedés.

Pont annyi tejed van, amennyi kell neki.

Az én lányom szintán 6 kg volt, 4 hónaposan, de ő 4 kióval született. Soha nem aggódta, 6 hónapig csak cicizett, 8 hónaposan duplázott.

14 hónaposan 11 kiló, sokat, nagyon sokat eszik és még szopik.

2010. máj. 27. 14:08
 9/12 anonim ***** válasza:

előző

A melleid nem fgonak mindig feszülni, az enyémek mér nagyon régóta nem feszülnek, folyni már vagy egy egy éve nem folyik, pedig még a kislányom mindig többször szopik.

2010. máj. 27. 14:11
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Az a normális, hogy már nem feszül a melled, ilyenkorra beáll a kereslet-kínálat. A súlyával meg ne foglalkozz, hol híznak, hol nem, meg szépen lassul is a gyarapodás, ez is normális.

Van elég tejed, az infód volt kevés, ne pánikolj, minden rendben van.

2010. máj. 27. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!