Van olyan, hogy nincs több tej?
Igen, van ilyen. Én is ilyen vagyok. Szerintem az életben nem tudott a pici 80 ml-nél többet enni egyszerre.
Cserébe zsíros, és cukros a tejem, jó sűrű, és így nagyon laktató. Nem 3 óránként eszik a kicsi, hanem gyakrabban, és soká lesz még, mire átalszunk egy éjszakát.
Fél éves, csak anyatejes, eszébe nincs "hozzátáplálkozni", csak inni szokott egy keveset.
Szerencsére megtehetem, hogy sokat szoptassak. Pl. Két kisgyerek és egy kiszolgálást elváró férj mellett már egész biztos tápszeres lenne.
Ha te úgy érzed, hogy nem lesz több a tejed, és kevés a picinek, akkor a legnagyobb lelki nyugalommal adj tápszeres pótlást! Ettől még akár ovis korig is szoptathatod mellette. Viszont hiába mondják sokan, hogy hogyan kell tejet szaporítani, van, hogy egyszerűen fejre állhatsz, akkor se lesz több. Csak ezt az nem fogja megérteni, aki szoptatás után még fej 200 ml-t.
Perszevh van. Nem hiába fejlesztették ki a táopszereket.
Ha úgy érzed h éhes marad a babád, adj nekik szopi után tápszert.
Nem mindenki olyan szerencsés h rengeteg teje van.
Van, akinek több a tejmirigye, van, akinek kevesebb. Azért jó lenne tudni, Kérdező, mióta és mit próbáltál.
Elsőre reagálva: Nekem az egyik gyerek szépen 3-4 óránként szopott és hamar átaludta az éjszakákat, a másik meg 6 hós koráig éjjel-nappal kétóránként (és most 3 évesen is még egyszer ébred, ami már nagy szó). Fogalmam sincs miért így igényelte, de szépen gyarapodott, így nem hiszem, hogy a tejem volt más, inkább a gyomra és cuclizhatnékja.
3: nekem harmadik baba, első kettő is ilyen volt. A legnagyobb kapott végig tápszert is, de egy évig szoptattam. A másodikkal már rutinosabb voltam, ő 18 hónapig szopott. Most már tudtam, mire vállalkozunk, de alig várom, hogy egyen is. :)
1. Voltam.
És mik a "tünetek"?
Túl gyakran szopik? Lehet, hogy ő ilyen. Ha egyébként jókedvű, pisil eleget és hízik, akkor ok (bár munkás).
Benyakal utána még sok pótlást? Próbáld meg tovább cicin hagyni és fokozatosan csökkenteni.
Csak anyatej mellett az orvos szerint nem gyarapszik, folyton sír vagy nincs elég pisis pelusa? Ezért végigcsináltál egy-két napot, amikor minden alkalommal megmérted előtte-utána és annak az átlaga szerint kevés a tejed? Akkor viszont nem ördögtől való a tápszer és mint előttem írták nincs kizárva, hogy attól még sokáig fog szopni mellette.
Az ekkora babák még sokszor 2-4 óránként fél-egy óráig esznek. Nekem legtutibb tejszaporító receptnek az vált be, hogy fejés helyett a babát visszaraktam még cicire, pl. jobb-bal-jobb-bal. Ő szívesen elcuclizott bármeddig és nem lett tőle hasfájós. Jó az is - ha megteheted, mert nincs otthon nagyobb gyerek otthon vagy sürgős meló - hogy nem figyelsz oda: szoptass fekve, közben nézz filmet, akár egyél-igyál, és ha jön egy álmosító hormonlöket, nyugodtan aludj be vele legalább egyszer napközben. Szóval relax&hawaii... :) A túlzott akarás sokszor képez stressz-gátat annak, amit magától a testünk jobban tudna. A tejserkentő görögszéna-mag mellett, a citromfű tea is jó vegetatív idegrendszer nyugtató, szopis keverékekbe is, gondolom, ezért szokták rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!