3 hetes baba anyukája vagyok. Gondoltam, betározok én is egy picit tejcsiből, így vettem egy kézi mellszívót. Tegnap kezdtem el használni, a szoptatások után, a maradék tej lefejésére. Csakhogy szoptatás után ilyen max. 10-20 ml-t tudok nagy kínlódás után lefejni. Tegnap és ma is ezt tapasztaltam. Ez szinte semmi. Véleményem szerint kislányom jól lakik szopi közben. Mennyi tejnek kellene ilyenkor "tartalékban" maradnia, szoptatások után? Kezdek aggódni...
2017. júl. 13. 11:31
1/8 anonim válasza:
Ha a kislányodnak elég, akkor elég. Én is vettem mellszívót még terhesen és nem használtam csak kb. 2X. Egyébként a mellszívók sem egyformák, meg a mellett is másképi ingerli mint a szoptatás. Fejéssel nekem sem jött le egyszer sem 30ml-nél több. De a babám jól lakik, jókedvű, és szépen gyarapszik. Én nem raktam el tejet, egyszer hagytam itthon lefejt tejet, mikor a 6 hetes kontrollra mentem, inkább álomba bömbölte magát, minthogy üvegből megegye.
2017. júl. 13. 11:54
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. Picit megnyugtatott a válaszod. Látom néha, hogy mások a fagyasztót teletömik tejjel. Na mondom, akkor most én is. Erre nem jön belőle csak pár korty. :( Hát tisztára bedepiztem, hogy nincs tejem, meg tuti el fog apadni. Remélem nem erről van szó. Pedig nálunk még el is fogadná cumisüvegből, csak így elég nehéz bármit is elrakni belőle. :)
2017. júl. 13. 11:57
3/8 anonim válasza:
Ha jól lakik a babád és nem feszül még utána is a melled, akkor nincs értelme fejni. Akkor ajánlott a fejés, ha nagyon sok tejed van és még neked is kellemetlen a feszülés. Lehet nálatok a baba már beállította a neki szükséges tejtermelést és ez jól van így. Majd a növekedési ugrásoknál többet fog szopizni, hogy növelje a mennyiséget.
2017. júl. 13. 12:42
4/8 anonim válasza:
Nekem is csak akkor sikerült, amikor eleinte sokat aludt és nem ébredt fel 2 óránként. Olyankor én fejtem, és sikerült kb átlag 80 ml. Aztán már elmaradt a fejés.
2017. júl. 13. 13:36
5/8 anonim válasza:
Csak akkor tudsz sokat fejni, ha a mellszívó kiváltja nálad a tejleadó reflexet. Ha nem, akkor csak kevés fog lejönni. De ez nem azt jelenti, hogy nincs elég tejed!
Ha a babád nyugodt, szépen gyarapszik, akkor minden rendben van. Ne stresszeld ezen magad!
2017. júl. 13. 18:47
6/8 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat! Tegnap délután szopi után megint "rápróbáltam". Konkréten kb. 10ml jött ki összesen a kettő mellből. Mindkét mellem fel is volt puhulva teljesen, kb. mintha üres lenne. :( Megpróbálok nem stresszelni ezen. Remélem ez tényleg nem azt jelenti, hogy pár hét múlva már nem is lesz akkora mennyiségem, hogy ő jól lakjon...
2017. júl. 14. 10:27
7/8 anonim válasza:
#5 vagyok
Én is így kezdtem. Először azt kívántam, legalább 1 hónapig legyen kizárólag anyatejes a fiam. Aztán 3 hónapig szerettem volna. Most 5 hónapos múlt, csak anyatejes még.
Mindig lesz elég tej, ha szoptatsz sokat.
A lényeg, hogy ne idegeskedj! Hagyd abba a fejést is, ha idegesit. Azért jó egyébként fejni az első 3 hónapban, mert gyakran van növekedési ugrás, amikor egyik napról a másikra sokkal többet eszik a baba. Ilyenkor jó, ha van egy kis plusz termelés.
Nekem sincs a fagyasztóban tej, de mindig annyi van, amennyi kell.
2017. júl. 14. 11:30
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást. :) Szerintem nem is fogom erőltetni ezt a fejést, max csak annyi tej lesz lefagyasztva, ami arra elég, ha valahova el kell mennem. Így akkor nem is stresszelek rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!