Kisfiam nem szopizik, csak fejek neki. Szeretném minél tovább anyatejjel tápláni. Hogyan tartható fenn a tejmermelés? S körülbelül mennyi ideig számíthatok arra, hogy csak anyatejet tudok adni neki?
Milyen gyakran fejjek, milyen technikával, milyen mellszívót érdemes használni...
MINDEN JÓ TANÁCS JÓL JÖNNE! Most három hónapos!
Válaszotok előre is köszönöm!
utolsó vagyok,és sohasem fejtem,inkább sebes mellbimbóval,lázasan( a mellgyulladástól)próbáltam szoptatni.. nem adtam fel,2 hónap kellett,mire megtanult szopcsizi a babám..
de mostmár mondhatom,h megérte:)
Sorstárs! Enyém sárga volt, aztán sosem fogadta el a mellemet. 6 hós koráig csak tejet kapott + fagyasztottam, 7 hós volt amikor táppal is pótoltunk (addig kevés gyümi). 10 hós elmúlt, mikor elfogyott a tejem, és a maradékok az 1. szülinapjáig tartottak ki, úgy, hogy este kapta azt, máskor meg tápot.
medela elektromost használtunk, 2 motor és 2 szívókar ment tönkre a nagyüzemi használattól, szal legközelebb lehet, hogy nem ezzel csinálnám, de kiszedte, az biztos.
Csodállak! Légy kitartó és meg lesz a gyümölcse!
Ha gondolod, írj privibe!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!!!
Aki azt irta, hogy szoptassak, kÜzdjön a kajáért, hát azzal a vÁlasszal nem igazán tudtam mit kezdeni... küzdöttünk, mondhatom, nem keveset! Aki ilyet ír, az gondolom még életében nem fejt, mert hát valljuk be, nem éppen a legkellemesebb órák hosszat fejni... "Csak" szoptatni, bárhol mellretenni, igen, nekem is ez volt az álom... Én aztán bárhol, bármikor szoptató anyuka akartam lenni... SZÓVAL NEM ÉN NEM AKARTAM SZOPTATNI, NEM A MELLEIMET FÉLTETTEM... ÉS NEM ISN ÖNKÉNT VÁLASZTOTTAM A MELLSZÍVÓT ÉDES TÁRSAMUL, MEG A CUMISÜVEGET, FETÖTLENÍTÉSSEL, MELEGÍTÉSSEL EGYÜTT...
Nagy melleim vannak, császárral szültem+cukorbeteg vagyok, így lassabban lett tejem... a kórházben már megszoktuk, munka a cicin, utána tápszer üvegből...Így jöttünk haza. Aztán dolgoztunk, hogy legyen tej...LETT!
Dolgoztunk azon, hogy letegyük az üveget... na ebbe belebuktunk, mert az én örökké mosolygós és vidám fiam a ciciből csak keveset szopott (30-80 ml egyszerre), majd ha még éhes volt, ordított az üvegért, még akkor is, ha utána 100-120 ml-t le tudtam fejni, ő nem küzdött érte... nem volt szivem sírni hagyni, sokszor már beleremegett, vörös lett, annyira sírt... NEM TUDTAM MEGTENNI, HOGY NEM ADOK NEKI, MEJD KISZÍVJA... SAJNÁLTAM SZEGÉNY ÉHES BABÁM...
aztám mielőtt áttértünk a csak fejésre, előtte 2-3 hétig egy evés nekünk egy és negyed-másfél óráig tartott! negyed óra szopi, utána küzdelem az üveggel... az utolsó napokban a cicit 80%-ban el is utasította...szinte nem mentünk shová, cska a ház 500 méteres körzetébe... úgy rohaantunk haza a mamától is, hogy csak ne kelljen ott szopizni...
Amikor először nem tettem mellre bőgni tudtam volna.. s ez így ment sokáig, majd megőrültem, öleltem, ahogy tudtam a cumisüveggel, hogy anyahiánya azért nem legyen:)
Szóval aki azt mondja, szoptassak, hát annak üzenem, megharcoltam a harcot, s elveszetettem a csatát! DE a háborüt nem, az én babám is ANYATEJES LESZ, ÍGY VAGY ÚGY!!!
Most változó még, hogy fejek, keresem a módszert, ami nekünk jó lesz... fejtem úgy, hogy egy nap 3-szor, meg úgy is, hogy 5-ször...
650-800 ml tejet fejek naponta, így még marad is a fagyasztóba (most 650 körül eszik meg egy nap)...
nézzetek bolondnak, de én néha fejés utám megköszönöm a ciciknak, hogy adtak tejcit Daninak... remélem, sokáig így marad... akövetkező gyereknél majd újra megküzdöm. Remélem, ott csatát se, háborút se vesztek!!!!!!!!!!
Aki írta, hogy írjak privát üzenetet, annak üzenem, hogy írjon Ő, mert nem publikus az e-mail címe... (az enyém az, nekem lehet írni...)
Köszi még egyszer a válaszokat, meg annka is, aki bíztatott, és erőt adott!!!!
nem semmi..bár minden Nő ilyen Anya lenne!
Én 2 éve szoptatok(az elején kőkemény volt,sebes vérző bimbóval szoptatni..szóval megéltem én is egyet s mást:-/
de megérte:-)azóta megtanulta hogy is kell szopcsizni a Drágám,és ahogy érzem,nem egyhamar fog lemondani a tejcsiről.Sokan mondták is,h hú,már ilyen nagyfiú,miért szopik?miért nem választom el?
Én meg fogom a fejem,h kinek mi köze hozzá??
meg amugy se lenne szívem nekem elválasztani..,majd Ő:-)
Én abszolút megértelek. Nekem ikreim vannak, lassan 10 hónaposak. Nagy a cicim, sokat "szerencsétlenkedtem" velük, egyikük végül szépen megtanult szopizni, de a másikuk 40 perc alatt cicizett 40 ml-t, aztán persze még éhes volt, 120-at megevett üvegből. Amikor egyedül maradtam velük itthon (első két hétben a Férjem, második két hétben az Anyukám), muszáj voltam valahogy megoldani az etetésüket.
A melleim a 7. napon lövelltek be, azóta fejem. 6 hónapos korukig csak anyatejet ettek (a csúcs a napi 2000 ml volt). Abban az időben 4-5x fejtem, de azt tapasztaltam, ha kihagytam egy fejést, időarányosan több volt. Ha csak tehettem (nem durrant szét a mellem) az éjszakai fejést nem forszíroztam.
Avent kézivel fejtem és fejek még mindig. De biztos vagyok benne, hogy az elektromos kényelmesebb.
Manapság 4x fejek. A reggeli 700 ml-t minden nap sterilen fejem az Anyatejgyüjtőnek, a további 3 fejést pedig megeszik a Lányok. Ez kb 1000-1200 ml. Reggeli és vacsora kizárólag tej (éjjelre Sinlac-kal), illetve minden evés után isznak még tejet is.
Válaszolva a kérdésedre, tapasztalatom szerint a tejtermelés sokáig fenntartható, tulajdonképpen addig, amíg fejed rendszeresen. A technikát, az eszközt ki kell tapasztalnod, de ha megtalálsz egy számodra megfelelő technikát, nem lesz olyan vészes. Sok időt, türelmet, akaratot igényel, de tényleg annyira klassz érzés, hogy megadhatod a Gyermekednek az anyatej csodáját. Az elmúlt csaknem 10 hónap alatt egyetlen kis orrfolyás volt az összes "betegség", amin átestek. Súlyuk is szépen nő, már 9 kiló körül vannak.
Sok sikert és kitartás Neked és Daninak!
Lányok, nem provokálásból, de annyit megkérdeznék, hogy ki meddig próbálkozott a szoptatással? Hányszor és mennyit próbáltátok úgy, hogy a baba sírt és nyüszizett? Olyan esetekre gondolok, amikor huzamosabb ideig nem adtatok utána/mellé üvegből pótlást, csakis a kizárólagos szoptatást "erőltettétek".
Tanácsadónak készülök, ezért érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!