Kisfiam nem szopizik, csak fejek neki. Szeretném minél tovább anyatejjel tápláni. Hogyan tartható fenn a tejmermelés? S körülbelül mennyi ideig számíthatok arra, hogy csak anyatejet tudok adni neki?
Milyen gyakran fejjek, milyen technikával, milyen mellszívót érdemes használni...
MINDEN JÓ TANÁCS JÓL JÖNNE! Most három hónapos!
Válaszotok előre is köszönöm!
Miért nem szopizik?
Minden alkalommal próbálod cicire tenni?
Hónapokig lehet tejet akkor is ha csak fejed.
Ha kézzel könnyebb akkor úgy csináld, ha a mellszívóval jön egyszerübben akkor meg úgy
szia! mindenképp elektromos mellszívó kell szerintem, az sokkal hatékonyabb. én a kézivel negyed annyit sem tudtam kisajtolni.
mennyi most a tejed? gondolom, mivel eddig szopott a kicsi, valamennyire beállt a tejtermelés. érdemes a fejést is így csinálni. fontos, hogy minden nap kb. ugyanakkor fejj. ha több tejet szeretnél, sűrűbben fejj. azt olvastam, hogy a gyakoriság számít, nem a fejés időtartama. addig fejj, míg kiürül a mell. ez 10-30 perc, változó.
azt nem tudjuk megmondani, meddig fog menni a "termelés". nekem csak pár hétig ment (bármit tettem, apadt), a barátnőmnek hónapokig.
sok sikert és jó egészséget!
Ne szúrjátok le, biztos szívesebben szoptatna ő is, mint hogy fejjen...
Én még csak két hónapja csinálom ezt, mint te: fejek háromóránként. Éjjel-nappal. Kezdtem Avent kézivel, most váltottam Avent elektromosra. Ég és föld! A kézi is jó volt, de az elektromos egy álom! És sokkat többet kiszed a mellemből, mint én a pumpálással.
Egyéb tanácsaim:
- sok folyadék, fejés közben is!
- sok pihenés, lehetőleg fekve
- semmi idegeskedés, fejés közben pláne nem!
- fehérjedús táplálkozás, vitaminok
- rendszeres és gyakori fejés
Én is fejtem az első lányomnak, mert nem szopizott. Fél évig sikerült anyatejjel etetnem, abból 4 hónap volt amikor kizárólag azt kapott. Én elkezdtem diétázni olyan 3 hónapos kora körül, mert iszonyat rosszul éreztem magam a hatalmas túlsúlyommal, és szerintem azért lett kevesebb a tejem. Napi kb. 4-5x fejtem, avent gépi szívóval.
Kitartás, és nagyon büszke lehetsz magadra!
Ő szopcsizza ki a tejcsit a cicidből!!!,és tuti,h renszeres-és sok tejcsid lesz.Ha beáll a kereslet -kinálat a tejtermelődésben,akkor hidd el ugy lesz ahogyan szeretnéd.
25 hónapja szoptatok és még mindig rengeteg tejem van:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!