Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Olyan történetekre lennék...

Olyan történetekre lennék kíváncsi, amikor egyértelmű volt, hogy az anyatejben lévő antigének, ellenanyagok kifejtették hatásukat a babánál?!

Figyelt kérdés

Az egész család elkapta a hányos vírust, én is. Babám még nem. Mondják, hogy lehet, hogy nem is fogja, hisz szoptatom és megvédem őt. Jó lenne. Eddig a náthák ellen nem vált be, azt elkapta a családtól.

Viszont hallottam már olyat, hogy egy két napra rövidített 7-10 napos betegségeket. Csak kíváncsi vagyok. Köszönöm ha írtok

2017. szept. 1. 23:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Hülyeség. Szoptattam a kicsit. A nagy amit hazahozott az oviból a kicsin csattant. 3 hónaposan már durván köhögött ( pont ez ment az oviba). A hányós vírust se úsztuk meg később. Ismerettségi körömben szintén ezt látom. Ezek a vírusok nem kímélnek senkit. 😕
2017. szept. 1. 23:46
 2/15 anonim ***** válasza:
60%

Első válaszoló, látom neked nem világos.

Tehát a kisbaba akkor nem fogja elkapni ha TE elkapod. A testvérnek ehhez semmi köze.

Tudod, ez úgy működik (egyébként biológiai anyag az iskolában ) , hogy ha te elkapod, akkor a szervezeted elkezdi termelni az antigént. Ez az antigén megy át az anyatejen keresztül a babába. Tehát a baba vagy nem fogja elkapni, vagy elkapja , de rövidebb kimenetelű lesz a betegség.

2017. szept. 2. 00:07
 3/15 anonim ***** válasza:
11%
Nálunk a bárányhimlő is lement hőemelkedéssel, pár pöttyel. Ezen kívül nem is voltak betegek a szoptatás végéig. Se nátha, se hasmenés, semmi.
2017. szept. 2. 07:53
 4/15 anonim ***** válasza:
31%
Mind a ketten elkaptuk a hányós vírust,pedig szopik. Szerintem hülyeség ez a védelem...az immunrendszere is totál gyenge volt,most kezd javulni. 17 hós,még szopik.
2017. szept. 2. 08:24
 5/15 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk megúszták a betegségeket, amikor szoptak. Arra figyeltem, hogy mikor pl. a nagy beteg volt, mindent elkövettem, hogy én elkapjam, hogy termelődjön az immunanyag a kicsinek.
2017. szept. 2. 08:48
 6/15 anonim ***** válasza:
52%
#5 ez nagyon érdekes hozzáállás, utána olvasok.
2017. szept. 2. 09:12
 7/15 anonim ***** válasza:
42%
De azt honnan tudjátok, hogy a szoptatás miatt nem kapta el? Erre egyedi esetben semmi bizonyíték nincs. Az én gyerekem sem volt beteg, amíg nem járt közössége, soha nem kapta el tőlünk, pedig nem szoptattam. A közösségbe kerülés óta is nagyon ritkán beteg. Még a bárányhimlőt és a skarlátot sem kapta le az oviban, pedig a barátnői is lebetegedtek.
2017. szept. 2. 09:15
 8/15 anonim ***** válasza:
68%

#7 Egyénileg nem bizonyítható, de szerintem ártani nem árt.

Mármint, van mindenféle tudományos okosság, hogy a szoptatás jó a babának, és szoptass minél többet, és hajaj mi lesz, ha kimarad.

Aztán jönnek a mindennapi tapasztalatok (akár itt is, sok az ilyen kérdés), hogy a tápszeres baba is ugyanúgy felnőtt, akkor tuti kamu.

Na most, a kutatásnak csak van valami alapja. :-) Akkor is, ha mikrokörnyezetben te mást tapasztalsz. Az általánosítás sosem lesz igaz mindenkire.

Ez az eset ugyanez szerintem. A kérdezőnek van egy feltevése, és kíváncsi a tapasztalatokra. Ha többen mondják, hogy igen, nekik is védett, akkor elmondható, hogy általánosságban véd - ebben a "mikrokutatásban" legalábbis.

De ettől függetlenül, lehet, hogy ezer embert megkérdezve, tök más eredmény jönnek ki, mint itt.

Lehet, hogyha tudósok orvosi módszerrel vizsgálnák, akkor megint más jönne ki (ahogy jön is, hiszen valahonnan indult a "szoptatás jó" elmélet).

Szerintem, amit valaki itt írt fentebb, ártani semmiképp sem árt anyuka azzal, ha ő betegen szoptat az antigének miatt. Max nem jön be - de akkor esélyesen mindentől függetlenül is elkapná a gyerek. :) (Nyilván ugyanígy, ha bejön, az is lehet egyéni immun, független anyukától. De ártani semmiképp sem árt.)

2017. szept. 2. 10:41
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
Én nem mondom, hogy árt a szoptatás, csak azt, hogy aki szerint megvédte a gyerekét, az nem tudhatja, hogy szoptatás nélkül mi lett volna. Lehet, hogy akkor sem kapta volna el a baba, akkor viszont nem a szoptatás védte meg.
2017. szept. 2. 11:31
 10/15 anonim ***** válasza:
64%
Kettes igen félre értettem köszi a felvilágosítást. Így a válszom annyival kiegészíteném, hogy ezeket a betegségeket én is elkaptam. Az egész családon átmentek és ő is elkapta. Ugyan úgy kijött rajta sajnos. 😑
2017. szept. 2. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!