Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy van időtök fejni, főleg...

Hogy van időtök fejni, főleg két kicsi mellett?

Figyelt kérdés

Nagyon kevés a tejem, csak 2X szopik a lányom , a többi tápi. Szeretném, ha tudnám csak szoptatni, de nincs időm fejni...

Ha eszik, böfizik, fél óra mire elalszik, ha nem alszik el, beszélgetni kell vele, különben bömböl. Emellett ott van 2 éves nagylányom, akivel szintén foglalkozni kell, egyszerűen nem találok időt a fejésre...

Pedig nagyon drága a tápi..

2010. máj. 25. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért csak 2x teszed mellre? Így el fog apadni teljesen.
2010. máj. 25. 22:28
 2/11 anonim ***** válasza:
37%
Én hiába teszem többször mellre, nekem is keveset szopik, mert kevés a tejem. Egyébként fejni már nekem sincs időm. És még kérhetek valami! Ne haragudj, de ez a trendi szöveg (tápi) visszataszító. Bocsánat!
2010. máj. 25. 22:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én két hónbapnyi kézi fejés után most ruháztam be egy használt elektromos mellszívóra (Avent). Most már van egy szabad kezem, és oda se kell figyelnem, a szívó megcsinálja magától, ráadásul több tejet fej le, mint amit eddig én tudtam. Két-három havi tápszer árából kijön egy, szóval megtérüő befektetés. Íghy fejés közben tudnál mondjuk mesét olvasni a nagylánynak, vagy elaltatni a kicsit.

Napi kétszeri szopi mellett mondjuk ne csodálkozz, hogy kevés a tejed... Az a csoda, hogy egyáltalán még van.

2010. máj. 26. 00:16
 4/11 anonim ***** válasza:

lehet, hogy lepontoztok, de nekem az első pici babám mellett sincs nagyon időm fejni. mire odajutok, hogy fejjek, szinte jön a kövi szopi ideje.... egyedül vagyok a babámmal, talán emiatt...

szóval tökre megértelek. én fejés helyett megpróbálnám többször mellre tenni. mondjuk minden evés előtt picit tedd rá,hadd szívja, azután add csak neki a tápszert. ( tápszer-ellenes csapat ezért is tuti lepontoz...)

Ő tudja a legjobban ingerelni a melled, hogy termeljen tejecskét... de ezt te bizti tudod, mert már második babád.

2010. máj. 26. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
hajaj mintha én lennék.... 19 hónapos a nagyobbik 8 hetes a pici! Nem sok idő van másra a gyerkőcökön kivűl az tuti! Nekem nem is kell fejnem mert eddig kb 1-2 óránként szopizott a pici! Jól látod igen magyarul egésznap a mellemen volt! Mostmár kibír 2 és fél 3 órát de nem mindig persze:) Földön ülve ágyon fekve állva mert labdáztunk közben a kisfiammal szóval mindenhogy szoptattam! Csak fejen állva nem. És tényleg igaz a sok szoptatás kár,hogy amikor a nagyobbikat szoptattam ezt enm hittem el..... Neki adtam pótlást az elejétől fogva de a kicsinek megfogadtam,hogy nem fogok és lesz elég tejem és van is de csak azért mert sokat szoptatok! Egyébként izgalmas 2 gyerkőccel az élet gondolom neked is!
2010. máj. 26. 14:02
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem estek jól szavaitok, de lehet én nem voltam elég világos...

Nyilván mindig mellre teszem a kicsit, de nem fogadja el. Reggel 6-kor egy ciciből eszik 80-110-et, 9 kor a másik mellből eszik 50-80-at, de utána hiába teszem mellre, be sem kapja, egyiket sem, még ha nyomok egy kis tejet a szájába, akkor sem. Akkor már csak tápit eszik.

És nem értem, mi a rossz a tápiban? Nem vagyok tápipárti, sőt, anyatejpárti vagyok, és nagyon szomorú vagyok, hogy rákényszerülök, nagyon nem akartam, de kiderült, lányom csak 200-300 ml-t evett a 700 helyett, annyira nem volt tejem, és nem derült ki, csak a kórházban, mert végigaludta az éjjeleket és egyben 5 órákat délután-nem gondoltam, hogy nincs tejem...

Mellszívóm nekem is van már egy elektromos, de azzal sem jön semmi.. két cicimből nem jött le 10 ml tegnap...

és azzal is helyhez vagyok kötve, és nagyon berreg, ha alszanak nem tudom használni.

Tudom, hogy így el fog apadni, kicsit én is csodálom, hogy egyáltalán annyi van, hogy reggel szopjon.

Első lányom 14 hónaposan választottam le, mikor terhes lettem, nem gondoltam volna, hogy most ilyen gondokkal fogok kűzdeni...

És még mindig nem látom, hol lehetne időt keríteni a mellszívásra, és erre csak egy válaszoló adott használható választ...

2010. máj. 26. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Napi 10 ml-ből is lehet sok sok tej de természetesen nem egyik napról a másikra!Sok türelem szoptatás fejés pihenés alvás evés ivás stb! Persze megértem,hogy ez két kicsitől nem könnyű! azt veszem ki aszavaidból ,hogyTe már eldöntötted mit fogsz csinálni csak megerősítést vársz másoktól! Tedd azt amit te jónak látsz ha te ugy gondolod,hogy reggel szoptatod akkor csináld azt ha ugy gondolod vissza hozod a tejed bármi áron akkor tedd azt! Elrontani nem fogsz semmit az biztos fel a fejjel és halgass a szívedre!!!!:):):)
2010. máj. 27. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Pedig az újszülöttet nem szabad 3 óránál tovább hagyni aludni, ezt nem mondta neked a kórházban senki? :-(

Van tej a melledben, ez nem vitás. Szaporítani is tudod, de csak gyakori fejéssel. Két kisgyerek mellett ez tényleg nem lehet egyszerű, tudom, de olcsóbb és jobb is, mint a tápi.

2010. máj. 27. 13:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kell konkrétan ragaszkodni a három órás etetéshez, ha a bébi éhes, hidd el, hogy fel fog kelni. Én már a második lányomat szültem, aki most 6 hetes és így etetem. Az elsőnél is így csináltam, ő már 7 éves, és az ég világon semmi baja sem lett. A kórházban nálunk nem is keltették fel őket, sőt a csecsemősök is azt mondták, hogy felesleges felkelteni, ha jól alszik. Majd ő jelez.
2010. máj. 27. 15:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
jelez, ha egészéges. de egy kiszáradt baba már aluszékony, és nem jelez. egy sárga baba szintén nem jelez, inkább alszik. sajnos van benne tapasztalatom.
2010. máj. 27. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!