Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S. mit tegyek hogy több...

S. O. S. mit tegyek hogy több tejem legyen?

Figyelt kérdés

Igény szerint szopizik a 13 napos kislányom, ha 3 óra alatt többször kérte mindig ugyanazt adtam, és 3 óránként cseréltem a cicimet. Most viszont regnso óta nem elég neki, hiába volt rajta nem jött semmi. Mivel pici súllyal született ezért mérem. És sírt is igy onnan gondolom hogy nem elég. Mit tegyek olyankor???

Mit tegyek hogy elég tejem legyen??

2017. aug. 23. 09:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
41%
Váltogasd a melleid, egy szopi alatt akár többször is. Nekem is kevés volt a tejem de kb. 2 hét alatt feltornáztam a szükségesnél 40 ml-vel többet/evés. Az én receptem: Szoptatós te és szoptatós süti (ki lehet próbálni a homeós bogyókat is), napi 3 csésze tea és 6-7 db süti. Sűrű szoptatás, szinte minden nyikkra mellre tettem, egy szopi alatt többször váltottam mellet (voltak 1- 1,5 órás szopimaratonok is, ami alatt 8szor váltottam cicit). Ha bealudt a mellen akkor próbálgattam ébreszteni, ha felébredt és csak nyűglődött a cicin, vagy elengedte, de még mindent szopizott volna akkor váltottam mellett. Első pár napban minden etetés után lefejtem még a mellem (sokszor semmi sem jött, de az inger legalább megvolt). Reggel és este szaporító fejést csináltam, 7 percig fejetem az egyik mellem, majd 7 percig a másikat, aztán áttértem az elsőre amit 5 percig fejtem majd a másikat is 5 percig és így tovább, 3-3, 1-1 percig.
2017. aug. 23. 16:45
 12/26 anonim ***** válasza:
59%
Itt úgyis csak azt fogod válaszként olvasni, hogy rakd mellre minél többször. Majd miután két hét után olyan leszel, mint egy zombi de a tejed nem lesz több, akkor megdícsérnek, hogy jajj szuperanya vagy! Ne add fel! Ha úgy érzed, adj neki tápszert, ne foglalkozz senkivel!
2017. aug. 30. 07:02
 13/26 anonim ***** válasza:
58%

Nyugodtan adj neki egy kis tápszeres pótlást, ÉS tedd gyakran mellre és hagyd komfortszopizni is. Arra figyelj, hogy ne legyen cumizavara, próbálj meg pl. szoptanittal pótlást adni, vagy "bimbó formájú" cumiból.

Akkor is ingerli a melleket, és küldi a jeleket, hogy "hahó, cicik, nekem több tej kell!".

Esetleg írass fel Motiliumot. Donperidont tartalmaz, aminek a mellékhatása a prolaktin szint emelkedése, egyébként gyomorpanaszokra adják, szoptatás alatt szedhető.

Az a fontos, hogy mindig először szoptass, jó alaposan ürítse ki a baba a melled, akár cserélgetheted is párszor. Ez serkenti a tejtermelést: már üres a mell, de még kapja az ingert, hogy kell a tej, termeljen többet! Utána leméred, kap egy pici pótlást, de készülj fel arra, hogy nem fog kibírni 3 órát két étkezés között! Lehet, hogy egy fél óra múlva újra éhes lesz. Pár hétre számíts, mire jelentős változás lesz. Ha fejsz is két szoptatás között (szaporító fejés), akkor még jobb eredményt tudsz elérni. Rengeteg időt és energiát igényel!

Érdemes előtte tisztázni a családtagokkal, hogy ez most kb. egy hónapig ilyen lesz. Rendelj kaját, kérj segítséget a házimunkában, egyébként meg nem lesz semmi baj, ha most picit szalad a lakás.

Az se tragédia, ha akár az egész szoptatás alatt hozzá kell pótolni. Azt hiszem, 100 ml-t szoktak mondani, hogy abban már minden ellenanyag benne van, amire szüksége van. De szoptass gyakran, mindig az legyen az első, utána a pótlás, hogy legalább kevesebb ne legyen!

Sokan csinálják így is. Pótlás mellett is lehet hosszasan szoptatni, akár egy éves koron túl is.

2017. aug. 30. 08:45
 14/26 anonim ***** válasza:
73%

Ide nem potlas kell, hanem tapszer. 13 nap utan en tolem a feejem kerdezte meg, hogy hozzon-e tapszert. Hozott es onnantol minden jo volt. Van egy egeszseges babam es egy nyugodt anyja :)

A tapszerkeszitesnel macerasabb a szoptatas, fejes, sterilizalas. Gyakorlatilag pihenni nem tudsz. En reggel kifozom a cumisuvegeket, a cumit, forralok egesz napra vizet, mikor ehes, beleteszem a port, osszerazom, 20 mp mikro es kesz. (Elotte egy perc kimosni a cumisuveget. )

Nem volt hasfajos(anyatejnel igen), nem kell azt a macerat csinalnom, mint az elso ket hetben. Ket het orditas ota alig lehet a hangjat hallani, mosolyog, sikongat, nem uvolt, hogy ehes es mi is nyugodtan alszunk. Nekunk a milumil valt be.

3hos csepp csaj boldog anyukaja

2017. aug. 30. 11:38
 15/26 anonim ***** válasza:
29%
Elozo, ne hirdesd ennyire a tapszert, mert ezzel egyaltalan nem tettel / teszel jot a gyereknek.
2017. aug. 30. 11:42
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:42

Jaj, mert hagyni éhezni és üvölteni egész nap, az biztos jobb lett volna..ezt csak ti, szoptatásnáci fanatikusok hirdetitek, hogy igazoljatok, hogy miért kinozzatok magatokat és főleg a babátokat a nagy szoptatásmániátokkal. Nem mondom, hogy nem sülhet jól el a szoptatás, ha van elég tej, a gyerek nyugodt és jóllakik, akkor szuper, de ne buzditsátok már a szegény bizonytalan anyukákat, hogy hagyjak sírni és éhezni a gyereket, mert a tászerrel rosszat tesznek!

2017. aug. 30. 12:19
 17/26 anonim ***** válasza:
En vagyok az, akit leszoltl. En nem vagyok szoptatas fanatikus, amig van tej, van, de en nem fogok idegileg tonkremenni azert, hogy ciciljen. A tejszaporitas nagyobb melo, mint a tapszerkeszites.. gondold vegig, miket irsz. Kepzelj el egy uvolto, orankent kelo babat, aki 30-40 mlket szopik, te leallsz fejni, alig alszol. A haz szalad, ideges vagy, faradt, a ferjed sokat dolgozik, a gyerek uvolt, hogy ehes. Kovezzel meg, hogy nem szenvedtunk meg ket hetig..ha emiatt vagyok szar anya, hat uram bocsa.
2017. aug. 30. 12:49
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Igen, viszont a gyerekem nem lesz asztmas, nem lesz ekcemas, magas lesz az intelligenciaja.

Na, mindez a tapszernel kimarad !

Es ezek bizonyitott tenyek, de to tapszeresek ezt nem fogjatok elfogadni.

2017. aug. 30. 13:01
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem az anyatejtol fugg a gyerek intelligenciaja.Ez nagy tévedés a zsenik közül is nem egy van aki tápszered volt
2017. aug. 30. 13:25
 20/26 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, az intelligenciának semmi köze ehhez! Azt hiszed, hogy ha anyatejet kap nem lesz hülye? Vicces vagy!!!
2017. aug. 30. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!