Hogyan szoptassak illetve fejjek, hogy minél több tejem legyen?
mi tejlázzal indítottunk ezért 3 hetes korában már csak 10 milit tudott szopni, tápszerrel kellett pótolni. Elmondom mit csináltam:
1. vettem egy mérleget hogy lássam mennyit szopizik és csak annyi tápszert kelljen adni ami feltétlen muszáj (ha amúgy van tejed csak többet szeretnél ez nyilván neked nem szükségszerű)
2. bevezettem hogy szopi előtt és után 3-3 dl vizet megiszok.
3. Elkezdtem inni a citromfű teát és a more milk kapszulát
4. Napi kétszer toltam a 7-3-2-1 fejést (neten megtalálod a leírását)
most nem tudom menniy a tejed, nekem ezektől 3-4 hét alatt újra teljesen visszajött a tejem, még a mélyhűtőbe is jutott, 1 éves koráig tudtam szoptatni, pedig 3 hetesen már mindenki leírta a helyzetem hogy tuti tápszeres lesz...
ha nálad ennyire nem drasztikus a helyzet, netán még csak most készülsz a szülésre, akkor alapvetően az is elég, ha minél sűrűbben mellre teszed a babát amíg belövell, a szaporításhoz érdemes ezt a 7-5-3-1es fejést napi egyszer, miután szopizott, reggel a legideálisabb mert akkor van a legtöbb tej.
A vitaminok, kapszulák max akkor ha nagyon nincs tejed. A folyadék, és a sok szénhidrát (kenyérfélék, pizza kalács stb) nagyon jót tesznek a tejtermelésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!