Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez okozhat tej apadast?

Noisy23 kérdése:

Ez okozhat tej apadast?

Figyelt kérdés
Par ora nem szoptatas okozhatja az anyatej elapadasat? Szombaton baba party volt nalunk es a korabban lefejt tejet adtam neki,nem szoptattam viszont most meg keves a tejem,laposabbak a melleim es tobb idő míg ujra megtelnek. Ez szerintetek osszefugghet? Aggodok m a picur csak 5 hetes es en még nem akarok formulara valtani...
2017. júl. 18. 22:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy ilyen alkalomtól nem megy el a tejed. De szoptasd sűrűn,mert minél többet szopizik,annál több tej termelődik. És igyál rendesen,napi 2-3 litert.
2017. júl. 18. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódni, nem apad el a tejed! Csak beáll a kínálat-kereslet, és nem termel annyi tejet "feleslegbe", hogy kemény legyen a melled. A baba igényeinek megfelelően termelődik a tej, főleg szoptatás alatt.

Egy pár óra nem szoptatás miatt biztosan nem apad el. :) Kis szerencsével lehet, hogy nem sokára átalusszátok az éjszakát, és akkor se apad el. :)

2017. júl. 18. 22:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Ertem,de miért van ez mar 5 hét utan...?! Olyan nincs h egy 5 hetes baba egyik hetrol a másikra ne akarjon kevesebbet neki,amit csinál az az h par perc utan csak feszeng,tekereg,bekapja,kikopi a cicit,hallom h már nem nyel semmit csak 'cumizik' rajta es ezzel képes akár 2 orat is eltolteni! Bufiztetem közben,az sikerül de aztán megint csak játszik,mint akinek kell a cici aztán meg elhuzza a fejet es csak szenved... Olykor megtolti a pelust is,azt cserelem,akkor nyugi van de par perc es kezdodik ujra az egesz... :(
2017. júl. 18. 22:55
 4/10 anonim ***** válasza:
És van benne tej, amikor csak szenved? Menzeszed nem jött meg véletlenül? Nekem akkor csinálta ezt, ráadásul hasfájós volt és nagyon korán jött a foga (3 hónapos korában kibújt az első), onnantól csak kínlódás volt a szoptatás.
2017. júl. 18. 23:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább cumizavarnak tűnik.

Az üvegből jobban jön a tej, kevesebb munkával gyorsan jól tudott lakni.

Most meg nehezményezi a kisfőnök, hogy kettőt szívott rajta, és még mindig nem ömlik a tej, mint a múltkor.

2017. júl. 19. 06:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Oooo... nálunk hányszor volt ilyen... én is akkor fejtem csak mikor mentem valahova... de teljesen mindegy ilyenkor a babának, legalábbis az enyémnek... cumisuvegbol se kellett és cicibol se. Nem tudom mitől volt és miért múlt el de sokáig volt ilyenunk, viszont nem folyamatosan. Igazából Sztem nálatok is növekedési ugrás van ez akkor nálunk hatvanyozottabban jött elő, de nem apad a tejed. Én fiam 7honapos, alig eszik meg valamit meg a hozzataplalas során de cicizni szeret és tud meg mindig! Nyugi nem apad el ennyitol! Amikor majd nagyobbakat alszik, akkor se fog elapadni!
2017. júl. 19. 08:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem jött meg. Tegnap ejjel amikor felebredt,a felolvasztott tejet adtam neki 1 alkalommal,megitta majdnem mindet,ugy 90ml-t. Reggel cicire raktam,ugy néz ki az elég volt neki. Nemrég fejtem a másik mellbol,gyorsan osszejott 125ml,azt beraktam a melyhutobe,most fejezte be az evest a masikbol.nyugodt,sztem volt elég tej. ugy tunik ha ejjel meg nappal 1x cumisuvegbol eszik akkor van elég idő h megteljenek a melleim szoptatashoz...
2017. júl. 19. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez butaság! Ugyanannyi tejed lesz 24 óra alatt, amit reggel lefejsz, azt este odaadod. Ennek így nincs sok értelme.

Viszont ne is csodálkozz, hogy cumizavara van szegénynek. Ilyenkor tedd el az üveget, és tedd cicire olyan sűrűn, ahogy csak kéri. Gyorsan vissza fog szokni a kemény munkára.

2017. júl. 19. 13:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is csak magadnak csinálsz nagyobb gondot ezzel a lefejem leteszem és visszaadom dologgal... így nem fog beállni a dolog és meg cumi zavar is lehet belole. A mellek csak eleinte kemények, nekem hónapok óta plötty mindkettő mégis van elég Tejem. Talán 1-2 alkalommal kemenyedtem csak be mióta mar nem durran ak be 3-4 óra alatt. Majd szopizas közben lesz tejtermelés! Feleslegesen nem raktaroz a szervezeted a mellben mert nincs értelme.
2017. júl. 19. 17:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben... Rakerestem erre a novekedesi ugrasra,nagyon valoszinu h erről van szo m meg a baba kora is stimmel! Akkor viszont szoptatom ahányszor csak igenyli es ennyi.
2017. júl. 20. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!