Ha tápszeres a baba az már bűn?
Dehogy is! Ugye nem gondoltad komolyan?! Nem tudsz szoptatni, van ilyen. Ezért lenne a tápszer. Miért is lenne bűn, nem te tehetsz róla! Aki ilyen apróság miatt ítél el, az megérdemli, hogy ne foglalkozz vele! Emiatt tényleg ne legyen bűntudatod!
Kellemes babázást kívánok!
Egyetértek az első hozzászólóval.
Néha már tápszeres oldalról van túlspilázva.
Én még nem igen láttam olyat, hogy valakinek ha nincs teje és ezért tápszert ad azt megszólták volna.
Miért lenne ez bűn? Nem mindenki tud szoptatni. A lányom 3 hónapig csak szopott,9 hónaposan hagyta abba. A fiamat nem tudtam csak 6 hetes koráig szoptatni. Nem tápszereztem,hanem tehéntejet,tejbegrízt kapott,amig nem ehetett mást. Legalább olyan egészséges,mint a lányom.
Ne törődj a beszólásokkal. A te babád is éppúgy felnő,mint akik szopnak. Nem lesz betegebb sem.
Egyáltalán nem kell aggódnod, azzal ne foglalkozz, aki megszól érte. Gondolj csak bele, ha minden anyuka végig tudná szoptatni a babáját, akkor nem lenne tápszer! Régen meg nem is volt divat, mert mentek vissza az anyukák dolgozni egy hónappal a szülés után! Akkor teljesen természetes volt, hogy nem tejet kapott a baba!
Szóval dőlj hátra, nézz rá a pici fiadra, aki szép, egészséges baba, semmivel sem kap kevesebb szeretetet tőled, csak azért mert tápszert kap. :)
Szerintem örüljünk neki hogy egyáltalán van és jó minőságü tápok vannak!
Én is mindent megtettem hogy szoptathassam a kisfiamat mégis csak 6 hétig sikerült!!
És teszek rá hogy mit gondol más!!
És van egy gyönyörü egészséges 21 hós kisbabánk!!Pedig sokáig tápszert kapott!
Egyetértek veled. Én is fejtem az elejétől kezdve napi 8x, hogy tudjam anyatejjel táplálni.még most is ez megy, de már néha rákap a cicire(2 hónapos múlt).De ha elmegy a tejem akkor itt a tápi bekészítve.Semmi baj nincs vele, örüljünk, hogy van!
Sajnos úgy érzem,és már hallottam is ilyen jellegű beszélgetést hogy sokszor lenézik azokat az anyukákat akiknek tápis a babájuk.mintha ők tehetnének arról, hogy így történt. Pedig nem.Mondom én akinek anyatejes és lassan szopis a babája.De én is így látom ahogy te.A gondoskodás nem az anyatejnél kezdődik, az is lehet gondoskodó odaadó édesanya aki tápszerrel eteti a babáját. Gondoljunk csak bele az örökbefogadó édesanya is édesanya.Ugyan úgy képes szeretni, gondoskodni a gyerekéről mint aki szült.Szerintem a tápi is ilyen.Örüljünk, hogy van soha nem lehet tudni mikor lesz rá szükség.Ha használnom kell, akkor nem fogom szégyellni mert attól ugyan úgy gondoskodom a gyerekemről és ettől nem leszek rossz anya.És a gyereknek sem lesz baja tőle.
100-ból egy ilyen hülye van, ne foglalkozz velük!
Nekem szerencsém volt és ment a szoptatás, de barátnőm csak kínlódott vele, amíg kénytelen nem lett feladni. Egyikünk se tett többet a tejért és a szoptatásért: ő is mindent jól csinált és ugyanolyan jó anya mint bárki más, a fia imádja, kiegyensúlyozott anyás gyerek, aki csak a bölcsinél kezdte a betegségeket.
Nem mondom, hogy nem jó dolod a szoptatás, de túl van lihegve ez az egész már néha. Ne foglalkozz a beszólogatásokkal, megjegyzésekkel, de mindenekelőtt magadban kell helyretenned ezt az egészet, önmagaddal szemben volt egy elvárásod és most csalódott vagy, ezt kell feldolgozni.
Tudom, hogy most emiatt jól le leszek pontozva, de azért leírom, hogy gyerekekkel foglalkozom 2 hetestól a 20 évesig és annyira, de annyira lényegtelen az egész gyerekkor szempontjából, hogy anyatejes volt-e vagy sem. Nem ezek az igazán fontos dolgok! Most pici még a törpéd, sokat foglalkoztat ez, de 1 vagy 2 év és már a kutyát nem fogja érdekelne, hogy evett-e tápszert vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!