Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti fejitek is a tejet szoptatá...

Ti fejitek is a tejet szoptatás után? Ha igen, miért, vagy miért nem?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám, elég nehezen szopizik (korababa), de azért igyekszünk, nem kap pótlást. A kórházban direkt felhívták a figyelmemet arra, hogy ne használjak mellszívót, csak ha nagyon muszáj. Azért a biztonság kedvéért vettem itthonra egy kézit, amit tegnap ki is próbáltam. Viszont amit észrevettem, hogy másnapra teljesen bekeményedtek, becsomósodtak újra a melleim, mint a "tejbelövelés" időszakában a kórházban. Biztosan a mellszívózás miatt van, mert előtte nem voltak csomók és nem volt ennyire kemény se... Ti hogyan csináljátok?
2017. júl. 5. 19:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem fejtem csak ha baba nélkül mentem el otthonról és pont etetés időben voltam távol és kesőbb, mikor ékszaka már többet aludt és a mellem nem szokott még hozzá hogy ne termeljen annyit és így kb 1 hétig minden éjszaka átázott, majd'szétrobbanó mellekkel ébredtem...

Ha fejegetsz 'csak úgy' nem tud beállni rendesen a kereslet-kínálat

2017. júl. 5. 19:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, a kórházban is a "kereslet-kínálat" beállása miatt mondták, hogy inkább ne. Úgyhogy szerintem akkor nem is erőltetem. Gondolom az lehetett tegnap is a gond, hogy ugye a baba is szopizott, meg utána még fejtem is. Így dupla adag termelődhetett vissza, amire ma már ugye nem volt szükség. :/
2017. júl. 5. 19:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Én se fejtem, egyszer mikor kimaradt egy éjszakai kelés, akkor fejtem, mert brutálisan bekeményedett, de többször nem kellett.
2017. júl. 5. 19:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Csak akkpr fejtem ha nagyon feszült fájt.
2017. júl. 5. 19:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem fejtem minden szoptatás után, de egy nap egyszer-kétszer igen, azért, hogy legyen tartalék tejem ha bármi gond lenne. Jól jött ha el akartam vagy el kellett mennem itthonról. Aztán egyik napról a másikra abba kellett hagynom a szoptatást, mert szteroidos infúziót kellett felvennem, meg utána még 2 hétig szteroidot szednem. A tápszert nem fogadta el hirtelen, így nagyon jól jött, hogy pár napig tudtam neki tejet adni. Utána tápszert kapott ès amikor már újra szoptathattam volna, akkor már sajnos nem kellett neki. Még akkor is fejtem, de már úgy sem itta meg a tejet.
2017. júl. 5. 20:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem eleinte nagyon sok volt a tejem, a babám kb. 2-3 óránként ébredt fel enni, ráadásul újszülöttként, illetve pár hetesen még nem szopizott sokat. Így volt elég gyakran, hogy kénytelen voltam fejni, mert fájt, folyt a tej mindenhova. Vagy éjjel ébredtem arra, hogy úszok a tejben, és kemény, csomós az egész... De nekem is mondták már bent a csecsemősök, hogy csak annyit fejjek ki, hogy megkönnyebbüljek, többet ne, mert csak még több tejem lesz. 2-3 hónap volt, mire el tudtam hagyni a fejést, akkor is bekeményedett a mellem, meg folyt még a tejem, de már elég jól ki tudta üríteni a kislányom, amikor szopizott. Ez a tortúra kb. 4-5 hónap után maradt abba.
2017. júl. 5. 22:31
 7/12 anonim ***** válasza:

De jó nektek, irigykedve olvasom :)

Én fejek, hátha szaporodnak a tej, mert kell pótolni, de nem igazán veszek észre gyarapodást :(

2017. júl. 6. 08:05
 8/12 anonim ***** válasza:

A kisfiamnál (első baba) 3 hónapig még éjjel is fejtem egyszer, nappal pedig minden szoptatás után kifejtem a felesleget, ugyanis rettegtem attól, hogy nem termelődik elég tej. Az volt a célom, hogy betárazzak tejből a fagyóba. Sikerült is, néha szükség is volt rá, de valójában nem szívesen itta a kisfiam üvegből. De így éreztem jól magam, hogy tudtam, van mihez nyúlnom a fagyasztóban, ha velem bármi történik. Másfél évig szopizott a kisfiam. Egyébként tudtam a kereslet-kínálatról, szándékosan akartam szaporítani a tejemet, mert az elején gyakran estem kétségbe, hogy nincs elég. Aztán persze rengeteg lett, de nem zavart. Szép fokozatosan csináltuk a hozzátáplálást, a melleim tudtak alkalmazkodni a csökkent kereslethez.

A kislányommal már nem fejtem. Lazább voltam, hamar be is állt a kereslet-kínálat. 1 évesen választotta el magát.

2017. júl. 6. 08:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Eleinte fejtem és raktam a fagyasztóba, de később rájöttem, hogy nem kell. A hasfájós cseppek beadásához használtam, de aztán találtam más módszert (összegyűjtöttem azt, ami a másik mellből kifolyott szoptatás alatt).

Nekem mindig be voltak durranva a melleim, amíg kicsi mellszívót is használtam.

A te helyedben más kérdés, mert korababád van. Ha jól tud szopni és igèny szerint, akkor a fejés nem szükséges, de ha nem megy jól, akkor ezzel félretehetsz tejet arra az esetre, ha szükség lenne rá, másrészt szaporítani is tudod fejéssel.

Szoptatási tanácsadóval tudsz beszélni?

2017. júl. 6. 10:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is nehezen indult a szoptatás, nem korababa volt, de hypotón, szerintem durvább volt a helyzet, mint nálatok, mert pótlást is kellett adnom. A tejszaporítás miatt pedig fejtem. Később, mikor megerősödött, megtanult szopizni, beállt a kereslet-kínálat, már csak akkor, ha mentem vagy mentünk valahová, akkor lefejtem egy adagot.

Mióta mást is eszik, el is raktam a mellszívót.

Arra tudok gondolni, hogy azért keményedett be a cicid ennyire, mert teljesen kifejted, az meg serkenti a tejtermelést.

2017. júl. 6. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!