Milyen az igény szerinti szoptatás?
Eddig a 8 hetes fiam 3 óránként evett, így is a szopi minimum egy órán át tartott. Megeszik 100-200 ml-t, attól függően, mennyi van a ciciben. 2 óra pihenés, játszás, sírás is persze és ugyanez ismét. Éjjel nyöszörög, de nem sír, akkor kap enni (4-5 órát alszik ilyenkor).
Reggel próbáltam, hogy akkor adok neki, amikor csak sír és úgy látom, cicit szeretne. Ebből az lett, hogy max. másfél órát bírt ki cici nélkül. A végén egyfolytában sírt, gondolom már a hasa is megfájdult. Ennek lenne így értelme egyáltalán? Vagy folytassam a 3 óránkénti szopit?
Biztos, hogy eleget eszik? Méred, ebből tudod? Mert ha eleget eszik, akkor nem amiatt sír, hogy éhes, más baja is lehet pl. fázik, unatkozik. Próbáld meg lekötni valamivel, esetleg cumit adni neki, mert lehet csak a szopizás mint elfoglaltság hiányzik neki..
Amúgy az 1 óra szopi nagyon hosszú idő, idővel szét fog ázni a melled, próbáld meg kicsit noszogatni, hogy gyorsabban és hatékonyabban szopizzon.
Az én kislányom is igény szerint szopizott, de mondjuk ő kapott kiegészítésképpen tápszert is. Így nagyjából kibírta a 3 órát, bár volt, hogy hamarabb lett éhes pl egy kiadós játék után.
5 hós baba anyukája
Ja azt elfelejtettem, hogy az igény szerinti szopi az, amikor a baba jelzéseiből arra következtetsz, hogy éhes. Ilyen pl: szopizza az újját, majszolja az öklét, vagy ha épp a karodban tartod cuppog az arcodon meg ilyenek. Előfordulhat az is, hogy ha nem veszed észre a jeleket, dühösen üvölt.. :)
Az pedig, hogy milyen időközönként éhes egy baba, babafüggő.
Eddig szerintem jól csináltad. Ne nézd az időt. Ha kéri, akkor szoptasd meg.
A gyakori mellrehelyezés a tej termelődését is serkenti. Az étrendedet vizsgáld át, hogy nem eszel esetleg valami puffasztó dolgot, amitől fájhat a pocija. Ha heti 15-20dg-ot gyarapszik a kicsi, akkor a mennyiség is rendben van. Kitartás!
előző
Ezt a kérdést egy éve én írtam ki.
Az én lányom egyébkénthavi szintem csak fél kilót hízott majdne 1 éves koráig, 6 hónapig csak anytejet kapott, most 14 hónapos és még mindig többször szopik.
Ha nyugtatásként is mellre teszed (ami egyáltalán nem baj, mert így nő atejed mennyisége is), akkor arra figyelj, hogy csak akkor válts át a másik mellre, ha az egyik már teljesen kiürült.
Magyarul, ha csak cumizni vagy inni kér és megszoptatod, de nyilván nem eszik ki rendesen, akkor legközelebb is ugyanezzel a mellel kezdj. Így elkerülheted, hogy a sok tejcukorban gazdag elsőtejtől megfájduljon a pocakja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!