Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány grammot kell egyen egy 7...

Hány grammot kell egyen egy 7 hetes baba?

Figyelt kérdés
2008. okt. 14. 19:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Általában úgy szokták számolni, hogy testsúly (kg) szorozva 150-nel = napi adag. Persze ettől lehet kicsit eltérni, nem minden baba egyforma és nem olvasnak szakkönyvet. Szerintem szoptasd ahogy jónak látod és ne méregesd, mert az csak arra jó, hogy idegbajt kapj. Amíg szépen gyarapodik a súlya, jó kedélyű, nincs ok az aggodalomra.

Üdv, 3 hónapos kislány anyukája

2008. okt. 14. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Gyakorlatilag egyátalán nem fontos, hogy hány grammot eszik egy baba. Vannak babák akik egyszerre sokat szopiznak és vannak akik keveset. Van olyan baba aki 3-4 óránként eszik, és olyan is aki 1,5-2 óránként. A lényeg hogy a baba rendszeresen pisiljen-kakiljon, jókat aludjon, és annyiszor kerülhessen mellre ahányszor csak akar. A havi gyarapodáson meg látszik hogy jól és eleget szopik.

Szoptass igény szerint és boldogan babázzál!!

Egy kétgyermekes anyuka

2008. okt. 14. 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyosom az agyamra ment mert allandoan azt fujta hogy merjem a gyereket,mert o ugy latja hogy keveset eszik,lassan mar en is elhittem,ha ra hallgattam volna mar tapszert evett volna reg,de en azert se mertem es annyi tejem lett hogy egy eves koraig szopott.Egy anya osztonosen eszreveszi ha a baba nem hizik rendesen...
2008. okt. 14. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:
A legutóbbi Kismama magazinban pont erről van egy cikk. Azt írja, ez babánként változó, 500-1200 gr/nap. Függ az anyatej összetételétől, és a babától is. Azt írta, hogy ha hetente megvan a minimun 12 deka súlynövekedés, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jól táplált a babánk. És ahogy az előttem levő is írta, napi 5-6 pisis pelus mellett teljesen nyugodtak lehetünk.
2008. okt. 15. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!