Mellgyulladás után még visszajöhet a tejtermelés?
2 hete született a kislányom császárral. 1 hete a bal mellem begyulladt, 1-2 óra alatt 40fokos lázam lett, a megelőző tüneteket fáradtságnak tudtam be, mert nem fájt a mellem. Azóta Zinnat-ot szedek, a tejem pedig majdnem elapadt. Szorgalmasan fejegetem, de nagyon nehézkesen megy 10-20ml-t tudok. A babám is nehezen tud szopizni, sokszor be is alszik, nincs annyi kitartása. Pedig az elején annyira jól indult minden, a kórházba már 60-akat szopott. Szeretném anyatejjel táplálni, szerintetek van még esélyem???
Köszi a válaszokat!
Fejni-szoptatni-szoptatni-fejni. Nekem ez bevállt,igaz egésznapos program volt,mert ha éppen nem szoptattam akkor fejtem,de visszajött a tejem és 10 hónapig tudtam szoptatni.
Nagyon nehéz időszak volt,folyton fáradt voltam,de annyira akartam szoptatni,hogy nem adtam fel. Kívánom,hogy sikerüljön,de tudd,akkor is te vagy a kisbabád legjobb anyukája,ha véletlenül nem jön vissza a tejci és tápszert adsz neki.
Szia!
Teljesen igaza van az első válaszolónak, hogy mindig a bateg cickóból kezd a szopit, és amennyire csak lehet a baba ürítse ki!!
Nekem is volt sajna, magas láz stb, de nem ment a tej kárára! Most 13 hós a babám és még szopizik!
Ami nagyon bevált, az a vékony szeletekre szelt burgonya!
A szeletekkel befedtem az egész cicit és ráraktam egy textil pelust, akkor amikor a baba aludt! Volt, hogy 1-1,5 órára!
Hihetetlen, de nagyon jól lehúzza a gyulladást!!!
Mellgyulladás után nekem is visszaesett a tejtermelésem 120 miliről 40-re. Két napig ittam a görögszénamag-teát, és visszajött. Javaslom neked is. Borzalmas az íze, de megéri.
Közben természetesen fejni, fejni, fejni. :-)
Jobbulást!
Ne hibáztasd magad.Én ugyanígy voltam, az antibiotikumtól teljesen elapadt.Én éjjel is szorgalmasan keltem fejni,ittam a teákat,semmi nem segített.Próbáltam több fajta mellszívót...semmi.Persze tápszerezni kellett.Aztán jött a több hónap szenvedés,magamat okoltam,ha beteg lett,akkor főleg.Nagyon rossz volt,de mára már enyhült kicsit...csak kedves barátnőm vágja mindig a fejemhez,hogy az ő babája sosem beteg,mert szopizik.
Nehéz,nagyon,de ez van sajnos,nem te tehetsz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!