Babám cicin alszik el.2 napja azt csinálya hogy az egyik cicimet egy kicsit megharapja, nem fáj, de félek hogy rendesen beleharap. Bővv lent. Ez?
Igen eléggé valószinű.
Mivel igazából a cumit is inkább harpják mit szívják.
Szóval iylenkor már nem az anyatej a lényeg hanem maga azérzet. :)
Még kicsit hagyd, hoigy ezt csinálja de aztán add szépen a szájába a cumikát. Ha nem akarja aakor először tejjel (anya) töltött cumit agyj neki akkor hozzá szokik a műanyaghoz. de mielőtt oda adnád neki mindenképpen nyald le te is. Csak, hogy kellően "nedves" legyen. :)
Bocsi, Ez OFF, de azért a cumit semmiképp se nyald le! A szánkban van a legtöbb baci, ami a cumi nyalogatásával átkerül a kicsi szájába is... köztük a fogszuvasodást is okozó baktériumok... gondolom, ezt nem akarod..
Egyébként az, hogy néha harap, egyáltalán nem jelenti, hogy le akar szokni a ciciről... Van olyan baba, aki néhány hónaposan is próbálkozik, akár fog nélkül is, de ha rászólnak, elveszik egy pillanatra a cicit, elhagyja... Ha még szeretnéd tovább is szoptatni, akkor ne engedd, hogy megharapjon. Ha megteszi, ne kiabálj, ne csinálj semmi számára esetleg érdekeset (tudom, hogy nehéz), vedd ki a szájából a cicit és mondd el, hogy ez nekde fáj, nem szabad csinálni!! Meg fogja érteni :)
A gyerek szájában még nincsenek fogszuvasodásért felelős baktériumok, a te szád meg tele van ilyenekkel, nehogy lenyald! Aki azt javasolta, nyald le, az talán nézze már meg a nyálát mikroszkóp alatt, majd nézze meg a gyerekét is, és ámuljon a különbségen!
Kérdező, tényleg ne nyalogasd a gyerek cumiját, neked se nyalogatja senki pl. a kanaladat. Öblítsd inkább le csap alatt, akkor elég nedves lesz.
Hmmm.
Nekem a védőnéni mondta, hogy nyugodtan nyaljam le a cumit ha a kisfiam nem akarja a szájába venni. Igaz azt is hozzá füzte, hogy mindenképen tiszta szájjal tegyem ezt. Én is eléggé megvoltam rajta rökönyödve. De nála bevált.
Persze elfogadok más véleményt is :)
Szerintem se az elválasztódás miatt "harap", annak (ebben az életkorban legalábbis) általában más jelei vannak: pl. hamarabb elfordul vagy egyáltalán nem is kéri a szopit. Én is azt javaslom, hogy ilyenkor finoman vedd el tőle és komolyan mondd azt neki, hogy ez neked fáj. (Tipp: A "ne csináld ezt" helyett inkább mondd azt, hogy "óvatosan, finoman szopizz".) Fontos, hogy ne ijedjen meg ilyenkor, de ne is tekintse vicces szitunak, különben még felbátorodik és tényleg jól megrágcsál csak úgy poénból. :)
Így a cumi szerintem itt nem is téma. Egyébként is, én csak akkor javasolnám neked a használatát, ha mostanában el akarnád kezdeni az elválasztást - ha viszont jó így a szoptatás, akkor külön nincs rá szükség.
/Én is lenyalom néha a kanalat vagy a cumit, ha úgy érzem, hogy "piszkos" és nincs kéznél víz. Én ennyire nem aggódom a bacik miatt, mert egyrészt a "közös" bacijaink már jó régóta napi kapcsolatban vannak egymással (elvégre egy légtérben élünk, folyamatosan "fertőzzük" egymást), másrészt pl. épp az anyatej is segíthet abban, hogy ne okozzanak betegséget. Ez persze csak rám és apára vonatkozik - a nagyszülőknek már nem engedném meg ugyanezt, de nekik se jutna eszükbe./
Ja,és a földre se tedd le,meg ne fogja meg a babakocsi oldalát.... stb. Marhaságok!!
A gyerek amúgy is mindent a szájába vesz,sokszor olyat,amin csúnyább baci van,mint a szádban amik tanyáznak. Nekem,sőt senkinmek sem lett semmi baja,mert anyuka lenyalta a cumit!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!