Anyukák akik csak fejnek, nektek, hogyan telik egy napotok?
Lassan két hónapos lesz a kisfiam napi 7-8X eszik. Nagyjából ennyiszer is fejek. Ha nem fejem ki a mellem kb. 3 óránként akkor becsomósodik.Már volt két mellgyulladásom is :S
Ezért lennék kíváncsi, hogy ti hogy oldjátok meg a napotokat a fejéssel, hátha ti jobban be tudjátok osztani az időtöket és jó tanácsokat olvashatok. Valahogy minden a fejés körül forog,nagyon sehova nem merek menni ha nem vagyok kifejve mer folyton attól félek megint becsomósodik a mellem. Néha otthon is szalad a lakás mert ha belebújik a kisördög a fiamba akkor le se tudom tenni és úgy fejek, hogy a másik kezemben ott van ő. Újabban nem bírja ki három órát az evéssel, 2-2,5 óránként kér.
Nagyon várom az ötleteket, hátha ti ügyesebben oldjátok meg.
7 hetes a kisfiam. 2,5-3 óránként fejnem kell, különben csorgok.
Nekem is minden a fejés körül forog. Fejés nélkül elindulni se merek itthonról. Ha 3 óránál több telik el két fejés között, akkor bedurran a cicim, én meg úszok a tejben.
Már nekem is volt két mellgyulladásom, ami azért alakult ki, mert siettem a fejéssel, ugyanis itt üvöltött mellettem éhesen a kisfiam, én meg friss tejet akartam neki adni, és félbehagytam a fejést, hogy őt megetessem.
Most már műásképp csinálom, bár így sajnos nem frissen fejt tejet kap. :-) Etetés UTÁN fejek, amikor ő már alszik, így nem kell akkodnom, hanem az utolsó cseppet, az utolsó csomót is ki tudom masszírozni a mellemből. A lefejt tejet félreteszem a következő etetésre. Kb 3 óránként éhezik meg, szóval a fiam és a melleim szinkronban vannak.
Egy napon kb így néz ki: fél óra etetés, fél óra fejés és mosogatás, két óra egyéb (nyűglődés, altatás, pelenkázás, házimunka, séta vagy alvás). A nyugtatócumit kiköpi, így ha komfortszopizni támad kedve, a kisujjamat dugom a szájába, azon alszik el.
A ház szalad, persze. Minden segítséget elfogadok, ami jön, még anyósomtól is... :-(
Ha nagy néha összecsúszik az etetés és a fejés, akkor átváltunk önszoptató üzemmódba: a nyaka köré tekerek egy pelust, mintha sál lenne, mert a szája két oldalá sugárban csorog ki a tej. Aztán a szájába teszem a mácicit (cumisüveg), kitámasztom egy párnával, hogy ne csússzon ki a szájából, és szemmel tartom, közben meg fejek.
Már előre félek a második gyerektől. Kis korkülönbséget szeretnénk, meg én se vagyok már 18, nem akarok 40 éves koroig várni a máspdik gyerekkel... de hogy lehet ugyanezt megcsinálni, ha a nyakadon lóg még egy aktív kétéves is? Nem tudom, hogy fogom bírni, egyelőre lehetetlen mutatványnak ígérkezik egy második gyerek, mielőtt az első fel nem nő...
Az én fiam 11 hetes. 50-80 ml-t szopizik, a többit üvegből kapja, abból, amit előzőleg lefejtem... nekünk egy szoptatás fejéssel minimum háromnegyed óra, bár csak néha fordul elő, hogy ezt 3 óránként igényeli is...
Sok húst eszem, tejet iszok, így azzt hiszem, elég tápláló a tej, elvan vele gyakran 4 órán át is (néha picit többet is)... ha három óránként eszik a csöppséged, vagy még kevesbb idő kell, hogy megéhezzen próbálj neki többet adni, meg figyelj arra, hogy Te mit eszel... Nekem egy olyan ebéd után, amikor "csak" pl.darás tészta van, meg egy zöldségleves, sokkal hamarabb éhes lesz a fiam, mint egy pörkölt után...
én egyébként elektromos mellszívót használok, m
szopi párnára mellém fektetem fiam, s míg feje, dumálok, meg énekelek neki, nagyon csipi :)
Kitartás, ne idegeskedj rajta, még ezzel is jót teszel a tejcsárdának!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Nagyon köszi a válaszokat.Kedves első válaszoló, nem is tudom, hogy köszönjem meg az ötletedet:D !!! Amióta én is Automatizáltam az etetést azóta nyertem egy-két órácskát összességében amikor tudok a lakással is foglalkozni.Pelus a nyakba takaró a babára cumisüveg betámasztva.szóval működik a dolog:)Eddig még egyszer sem áztatta el magát szerencsére.
ez hatalmas segítség volt mert én egyedül vagyok a babával az első perctől kezdve.Este ha hazajön a párom akkor tud segíteni a baba körül de amúgy magunk vagyunk kettecskén egész nap. És ilyenkor minden perc számít.
Pláne, hogy szinte csak kézben nyugszik meg és folyton rajtam lóg.
a 12.10-es válaszolónak: mostanában nem nevettem ilyen jót mint a te válaszodon.Egyszerű, tömör és minden benne van.Szívemből szóltál. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!