Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Röntgen után tényleg nem...

Röntgen után tényleg nem szabad szoptatni?

Figyelt kérdés

Erről fogalmam sem volt. Ma voltam kismedence rtg-n, csak utána olvastam el a tájékoztatót, hogy jeleznem kellett volna, hogy szoptatok.

A lányom 18 hónapos, nem szoptattam azóta (csak reggel/este szopik, délután volt a röntgen).

Most lefejtem, kiöntöttem a tejet. Reggel már szoptathatom?

2017. márc. 2. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálunk nem engem röntgeneztek hanem a lányomat, de mivel én is ott voltam azt mondták a dokik, hogy mielőtt szoptatnék azt az adagot fejjem le és utána már lehet. Szerintem nyugodtan megszoptathatod :)
2017. márc. 2. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem a fogamat röntgenezték, amikor 5 hós volt a kisfiam, napi 7x szoptattam még. Igaz, én szóltam, ezért rám terítettek plusz egy brutál nehéz védőköpenyt és azt mondták egyszer fejjem le a tejet és öntsem ki, a köv. szoptatás ok. Kb. 4 óra telt el a röntgen és a köv. szopi között, nem lett gond, szerintem emiatt ne aggódj. Ha mègis úgy érzed, hogy árthatsz neki, hívd fel a rendelőt. Ha érdemben nem tudnak mit mondani, én a helyedben kivételesen helyettesíteném a reggeli szopit is és még egy kör tejet kiöntenék.
2017. márc. 2. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet szoptatni, mivel nem marad a testedben a rtgsugár.
2017. márc. 3. 07:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen le kell fejni.egy szopi kimarad ès szoprathatod èn is pont igy voltam.
2017. márc. 4. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!