Szoptatni minden aron?
Elsővel három hónapos koráig kinlodtunk, szinte nem hízott semmit.
Masodiknal már nem játszottuk ezt, mivel már a négy hetes mérésen messze elmaradt a gyarapodása az elvarttol, tápszeres lett.
Amíg van tejem, kapja azt is, de kész kínlódás, pedig ügyesen szopizott, de már cumizavaros
Nagyon az a nézet, hogy szoptatni minden áron, de szerintem egy kialvatlan, nyúzott anya sokkal rosszabb, meg ez az anyának sem jó, hogy állandó görcsben legyen, a gyereknek sem jó hogy nyűgős. Megpróbáltad, próbálod nem megy, mit erőltesd, ott a tápszer, azért van. Nem az a cél, hogy éhezzen az a gyerek nem jó az neki sem és a legfontosabb a baba érdeke, az meg az, hogy megfelelően fejlődjön, gyarapodjon. Ha ez tápszerrel megy akkor azzal. Nem azt mondom, hogy nem kell próbálkozni a szoptatással, mert nyilván senkinek sem azonnal van rengeteg teje, de te ezen már túl vagy, nem jött össze. Amúgy úgyis az orvos szólni fog hogy inkább tápszerezd.
Van akinek megy a szoptatás van akinek nem.
Nekem sem volt sok tejem, így tápszer kiegészítés kellett 1 hónapos kortól. Én úgy csináltam, hogy cicizéssel kezdtük az etetést és utána jött a cumisüveg, így ment egy darabig míg végül maradt a cumisüveg.
1. gyerekem utált szopni mert kevés tejem volt, 3,5 hónapos koráig szenvedtünk ezzel, azután csak tápszert kapott.
2. gyerekem 15 hónapos koráig szopott.
3. gyerekem 16,5 hónapos és még mindig szopik.
Ezzel azt akarom mondani, hogy gyerekfüggő: mindhárommal úgy csináltuk születésüktől fogva, hogy etetésnél előbb cici majd a tápszer jött. A két kisebb gyerekem nem lett cumizavaros!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!