Röntgen után lehet szoptatni?
Figyelt kérdés
Azért merült fel bennem a kérdés, mert nyaki rtg-re küldtek, de azt mondta az orvos, mielőtt elmegyek, válasszam el a gyereket, mert szoptatás alatt tilos a röntgen. Viszont anyatejleadóként kötelező tüdőszűrésen estem át, de nekem senki nem mondta , h nem szabad... úgyh nem értem, h lehet kötelező, ami ártalmas....Pár hónapja volt, lehet-e baja a "sugárzott" tejtől a babámnak, ill. most menjek nyaki rtg-re vagy várjak míg sikerül elválasztanom a babám (már elmúlt 1 éves)?2012. júl. 14. 07:40
1/4 anonim válasza:
Szia!
Nekem valahonnan úgy rémlik, hogy 24 órát kell várni utána, az az idő alatt lefejt tejet kiönteni, és utána lehet szoptatni. Szerintem a gyerekdokidat és/vagy a védőnőt kérdezd meg ők azért csak ezt tanulták.
2/4 anonim válasza:
A középső gyerekemnek csináltak pár hete röntgent, és még csak ott sem lehetettem mellette, mert szoptatok, kiküldtek a helyiségből.
Szerintem is gyerekorvosnál kérdezz rá esetleg
3/4 anonim válasza:
Igaz, nekem csak a fogamról csináltak panorámaröntgent, és kaptam ólomkabit, de én szoptathattam utána.
Azt mondták, csak terhességnél nem szabad.
Attól is függ mennyire sürgős a röntgen, mennyit szoptatod a babád, mennyire szeretnéd amúgy is elválasztani, vagy inkább hagynád, hogy ő válassza el magát.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Időközben az anyatejgyűjtőben azt a választ kaptam, h a tüdőszűrés más, az nem árt, de rendes rtg után 24 óráig ki kell önteni a tejcit. Holnap rákérdezek, mert úgy fest 1 fogröntgen-re is szükségem lesz :( Szívem szerint hagynám, h ő utasítsa el, nem szívesen avatkoznék bele, de az orvosok meghökkenve néznek rám h még mindig szoptatni akarom??? Szinte én érzem kínosan magam, h magam elé helyezem a gyereket...
2012. júl. 15. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!