Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt dohányozni?

Szoptatás alatt dohányozni?

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok mindenre. Olvastam sokat erről a témáról, de most véleményekre, tapasztalatokra vagyok kivancsi.
2017. febr. 17. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Hihetetlen amúgy, hogy ezek az elmebeteg szoptatási szekták meddig elmennek... Persze, a hétköznapi gyógyszerek 90%-a nem szedhető szoptatás alatt, még olyanok sem, amik terhesen még igen, mert a tejben MINDEN kiválasztódik, de azért ajánlgassad a dohányzás melletti szoptatást, végülis a nikotin csak idegméreg konkrétan. Húzzunk már meg határt még akkor is, ha a szentséges szent Anyatejről van szó.
2017. febr. 18. 07:42
 12/20 anonim ***** válasza:
43%

Elborult elmével biztos nehéz szöveget értelmezni:

Ezért – bár a nem dohányzó anyával összehasonlítva a dohányzás számos nemkívánatos hatást gyakorol mind a laktációra, mind a szoptatott csecsemőre – a szakemberek mégis egyöntetűen azt javasolják, hogy a dohányzó anya is szoptassa a csecsemőjét, mert a dohányzó családban mesterségesen táplált gyermek egészségi kockázata nagyobb, mint a szoptatott gyermeké.

Amellett, hogy a dohányzó anyát támogatjuk a szoptatásban, rendkívül fontos, hogy abban is útmutatást adjunk neki, hogyan tudja csökkenteni a dohányzás okozta ártalmakat.

A dohányzás hatása a laktációra és a gyermekre

A dohányzás csökkenti a prolaktin szintet, a tejtermelést, gátolja a tejleadó reflexet.

A dohányzás korai elválasztáshoz vezethet; minél erősebb dohányos az anya, annál hamarabb következhet be az elválasztás.

A dohányfüstnek kitett gyermekeknél gyakoribb a tüdőgyulladás, az aszthma, a középfülgyulladás, az arcüreggyulladás, a szem irritációja és a krupp.

A kólika és nyűgösség gyakoribb a dohányzó szülők gyermekeinél, aminek a lakásban lévő irritáló füst lehet az oka, tekintve, hogy a mesterségesen táplált csecsemőknél ez a jelenség ugyanúgy megfigyelhető, mint a szoptatottaknál.

A dohányzás okozta ártalom annál nagyobb, minél többet dohányzik az anya. Napi 20 cigaretta alatt a tejben megjelenő nikotin és annak kockázata kicsi. Ha azonban ennél többet szív, a veszély megnő. Az erős dohányzás kifejezett tüneteket okozhat a csecsemőnél, mint pl. émelygés, hányás, hasi görcsök és hasmenés.

A dohányzó szülők gyermekeinél a bölcsőhalál kockázata hétszer akkora, mint a nem dohányzó szülők gyermekei esetében.

A dohányfüstnek kitett gyermekek HDL koleszterin szintje alacsonyabb, ami a szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosítja őket; kétszer akkora esélyük van a tüdőrákra, és sokkal valószínűbb, hogy maguk is dohányosokká válnak.

2017. febr. 18. 09:10
 13/20 anonim ***** válasza:
49%

Akkor lefordítom neked, mert a habzó szád miatt nem érted:

Ha már van annyira hülye egy nő, hogy szívja a büdös bagót, és terhesség alatt is szívta, akkor legalább szoptasson, mert ezzel csökkenti a lehetséges szövődmények előfordulását. De hát egy noname gyéká júzer biztos jobban tudja, mint egy rakás ezzel foglalkozó szakember.

2017. febr. 18. 09:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem,ez a rovid véleményem..ahog a terhesseg alatti dohanyzasrol is..es szamomra ebben "nincs kifogas" Ugyanugy voltam,mint itt is leírták paran,nem tervezett terhesseg,de amint megtudtam,tobbet nem gyujtottam ra..(napi 1.5,volt,h ket dobozzal szivtam)szoval szamomra ebben "nincs bocsánat"idiotanak tartom,aki ennyire nem kepes a gyerekeert..
2017. febr. 18. 10:04
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Saját tapasztalatom, hogy én szoptatás alatt dohányzom (napi6-7)szál.

a babym mégis makkegészséges, és feltűnően fejlettebb a vele egyidőben született babákkal. Ez az én tapasztalatom, de a véleményem az h mindenkinek más-más a szervezete másképp veszi fel a nikotin hatását, mint az anya ill. baba :) egyépként 5hónapos lesz

2017. febr. 19. 23:14
 16/20 anonim ***** válasza:
Ugyes vagy, utolso.
2017. febr. 20. 06:37
 17/20 anonim ***** válasza:

Mint tudjuk, sok benne a vitamin, a hasznos anyagok;)

Vagy az nikotin?! Csak par betu.

2017. febr. 20. 08:28
 18/20 anonim ***** válasza:

15-os,nekem 3 gyerekem van,az "nagyobb minta",egyiknel sem dohanyoztam,mindharom makkegeszseges, babakent fejlettebbek voltak a kortasaiknal..sőt ovodaskent meg eszuk is van..akkor most szokjak ra a cigire es a legkisebb szuperhos lesz?

Jolvan,dohanyzol,lelked rajta..de en a helyedben nem lennek meg buszke is magamra..

2017. febr. 20. 10:33
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

énis kb 6 szálat szivok.szoptatás után h mire legközelebb szopizik kb 2-3hour later ..addigra nagy mennyissgben távozik a szervezetbol.

énsem tapasztaltam semmit kisfiamon. nem megkövezni kell másokat. egyépként szinte csak este szopizik már mikor hajnalba felkel

2017. febr. 20. 13:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Aha..tavozik..pl. az anyatejen keresztul egye(B!!!)kent...mar az előző hozzaszolasnal is nagyon bántotta a szemem,de akkor betudtam elgepelesnek..

Maradjunk annyiban,hogy valoszinuleg nem lesz semmi hosszutavu hatasa a gyerek egeszseget tekintve..de ha en egy rizikofaktort ki tudok lőni,hogy egeszseges legyen a gyerekem,kkor nem kockaztatok..nalam ez a felelos szuloi magatartás..

2017. febr. 20. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!