Olyat lehet csinálni hogy nem minden nap anyatejet kap a baba hanem néha tápszert?
Tehát ha lesznek olyan napok amikor olyat ennék vagy innék hogy nem szeretném hogy átvegye tőlem a babám az anyatejjel mert káros lehet neki akkor inkább tápszert adok neki anyatej helyett.
Kezdő anyuka vagyok, első babám, most múlt 1 hetes.
Előre is köszönöm a tanácsokat, válaszokat!
Rendszeresen nem terveznék ilyet. A babát összezavarja a cumisüveg. Fejni lehet, hogy neked macerás lesz, én gyűlöltem. Ha nem fejsz eleget, feszülhet a melled. ÉS mellé csökkenhet a tejtermelés.
Alkohol nélkül ki lehet bírni azt az 1-2 évet szerintem... A hasfájós korszak is hamar elmúlik. Ne drogozz. Ha meg gyógyszert kell szedned, akkor mérlegelni kell, a szoptatás a fontosabb, vagy a betegséged kezelése, ez esetfüggő.
Nem érdemes. Csak csökkenni fog a tejmennyiség, cimuzavaros lehet a kicsi, vagy begyullad a melled.
Legfeljebb fél év, amíg kizárólag anyatejes, annyit ki lehet bírni babfőzelék és pálinkázás nélkül.
Utána egyre kevésbé lesz érzékeny a pocija arra, amit eszel.
Ha a terhesség alatt túlélted, az a pici már nem számít.
Nyugodtan fejd le magad előre. Nem kell az anyaságból mártírságot csinálni. Ilyen marhaságot, meg hogy majd mérlegelj, hogy a saját egészséged vagy a baba etetése a fontosabb még nagyon elvetemült anyatigrisektől is csak ritkán hallani:D TERMÉSZETESEN a te egészséged a fontosabb.
Sajnos sok nő azt képzeli (vagy azt tartja elvárásnak), hogy attól, mert szült, onnantól ő már csak egy anyagép, akinek egyetlen életcélja, hogy a gyermeket gondozza. L*f**t. Ezer más szerepben kell ugyanúgy helytállnod.
Szóval nyugodtan vedd elő a cumisüveget és engedd el a füled mellett a szoptatástól felsőbbrendűséget képzelő nősténynácik dörmögését.
Mit ennél/innál, ami káros? Ha kell valami gyógyszert szedned, akkor konzultálj erről orvossal. Alkoholt ne igyál (nyilván 1-1 korty koccintáskor belefér), kávét csak mértékkel (vagy egyáltalán ne).
Ha van elég tejed és szeretnél szoptatni, akkor ne adj tápszert a babádnak és lehetőleg cumisüvegből se adj semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!