Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki meddig szoptatott? Bővebben...

Ki meddig szoptatott? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Az én manóm 1 hónapos, csak anyatejet kap, szépen szopizik, de sok anyukától eltérően bizony én már nagyon várom azt a pillanatot amikor végre nem kell szoptatni.Számomra megterhelő, úgy érzem sok időmet elvesz.Jelenleg úgy gondolom 4-5 hónapos koráig szoptatnám.Olyan anyukák válaszát várnám, akik hasonlóan éreztek.

Ettől függetlenül leszögezném, imádom a kisfiamat, mindent megtennék érte, de engem ez a szoptatás nemigen érintett meg!

2010. máj. 5. 14:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Én vegyes érzelmekkel voltam a szoptatással kapcsolatban. Az elején én is úgy éreztem hogy tiszta nyűg az egész, mert 1-2 óráig szopizott egy alkalommal, ahogy abbahagytuk kezdtük újra az egészet. Néha már ott voltam hogy legszivesebben tápszert adok neki az sokkal egyszerűbb de nem engedte a lelkiismeretem. Ki is tűztem hogy 3 hónap és annyi. De mikor jött a 3. hónap addigra már minden sokkal egyszerűbb lett. A szopizások ideje lecsökkent. De akkor is gondoltam hogy akkor fél évig szoptatok. Ebből végül lett 9 hónap, az is úgy, hogy a babám választotta le magát. Egyáltalán nem viselt meg lelkileg, viszont örültem neki hogy végül idáig eljutottunk, vagyis hogy idáig tudtam szoptatni. Mert ha végig bennem is volt hogy nem igazán élvezem, az fontosabb volt hogy a babámnak mi a legjobb. Ha lesz egyszer második baba már most ugyanigy érzek a szoptatással kapcsolatban, de nem tehetem meg hogy megvonom tőle.
2010. máj. 5. 18:23
 12/21 anonim ***** válasza:
61%

A gyerekednek nincs még egy annyire jó és egészséges dolog, amit megadhatsz, de ha te máshogy gondolod..te gyereked, te életed, lelked rajta.

Ez nem megérint- nem megérint dolog, hanem a természet találta így ki.

Sokkal több idődet fogja elvenni később a gyerek, a kaja készítés, és minden más...

Fiam 21 hónapig szopott(ma már 10 éves), lányom szombaton lesz 14 hónapos, szopik még 2-3x.

2010. máj. 5. 19:32
 13/21 anonim ***** válasza:
50%
Én sem voltam elragadtatva a szoptatás "örömeitől", de végül több mint 2 éves koráig szoptattam a lányom és nagyon hiányzott, amikor már nem kellettem neki:(
2010. máj. 5. 23:09
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Én eleve utáltam a szoptatás úgy hogy, nálam nem volt kérdés.
2010. máj. 6. 07:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, úgy látom nem vagyok egyedül.Anyukám 4 és fél hónapig tudott szoptatni, aztán elment a teje, majd meglátjuk nálam hogy is lesz.Persze nem szurkolok, hogy ugyanúgy legyen, de a 6 hónapnál tovább tényleg nemigen szeretném szoptatni, aztán majd kiderül:)
2010. máj. 6. 10:02
 16/21 xStefix ***** válasza:
Ha majd megtapasztalod, mennyire várja és élvezi a szopit (és ezt egyedül csak te tudod neki így megadni!), milyen szépen hízik tőle és a bacik ellen is jobban fog tudni védekezni, elképzelhető, hogy meggondolod magad... ;) Majd írj később, hogy hogyan alakult végül is!
2010. máj. 6. 17:30
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg nem értem mit lehet nem szertni a szoptatásaban, Az anyatej mimdig kéznél van, steril, nem kell melegítani, bárhol bármikor eheti a baba...Inkább adsz 6 hónapos korától mű dolgot neki?

Elég vackot fog enni még felnőtt korában.

2010. máj. 6. 19:14
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Te döntesz hogy mit akarsz, hiszen a te életed és tested.

Azt csinálsz amit akarsz, hidd el én is így éreztem.

Nem lesz semmi baj, ha mi másképp gondoljuk. A fanatikus rajongás az számomra egy kicsit perveznek tűnik, de akire ez nem vonatkozik ne vegye magára.

2010. máj. 6. 19:21
 19/21 anonim ***** válasza:
37%
De ez meg a másik véglet, ez sem normális, ugyanúgy mint a fanatikus rajongás.
2010. máj. 6. 21:02
 20/21 xStefix ***** válasza:

... és most jön az, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Akkor most hogy is a legjobb? :D

Szerintem egyes anyukáknak azért nem "tetszik" a szoptatás, mert az első hónapokban meglehetősen időigényes (már ha az anyuka igény szerint szoptat). Az első hetekben azért tart sokáig egy-egy szopi, mert a baba még nem elég erős/ügyes a gyors evéshez (arról nem beszélve, hogy ez nemcsak evés, de ezt megint scak kevesen tudják..), később meg azért, mert 4 hónapos kor körül elkezd elforogni, nézelődni és így többször rövidet tud csak szopizni. Az első fél év tényleg elég "tömény" ilyen szempontból, de mondjuk én személy szerint nem gondolnám, hogy ennek az időszaknak olyan sok másról (is) kellene szólnia. Jó, nyilván nem a szoptatás az egyetlen feladatunk, de úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb és így több időt kell rá áldozni. A mai rohanó világban ez biztosan nem mindenkinek megy olyan könnyen...

2010. máj. 7. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!