Van itt olyan anyuka aki 4 évig szoptatott?
Milyen elviselhetetlen megjegyzést kellene elviselni?
Nem értem. Ha én úgy döntök, hogy szoptatom a gyerekemet, akkor szoptatni fogom és nagy ívben teszek a kéretlen véleménynyilvánítókra.
Én 32 hónapig szoptattam, igaz ebből 8 hónapig tandembe a kistesóval, egy betegség vetett ennek a szép korszaknak véget.
Annyira nem érdekelt ki mit szól, amúgy is csak otthon szoptattam. Ha szükség volt házon kívül, akkor szolidan és diszkréten kapott cicit. Nem látott senki semmit.
Voltak okoskodók, de nem hatott meg. Pl.: Vizes már ilyenkor a tej.. meg hasonló okosságok. Meghallgattam, de nem szálltam vitába velük. Elfogadtam, ez az ő véleményük. Ennyi, túlléptem.
Környezet támadásai. Szóval, nem voltak:)
(fili)
Te ezt úgy írod mintha megcsaltad volna a párod, vagy bankot raboltál volna és azt tagadod.
Kinek mi a fene köze hozzá. Aki ezért megszól az a degenerált. És milyen az a környezet aki ezért támad remélem nem a családod. A külső környezetre meg tegyél egy nagyot. Légy büszke, hogy egyáltalán szopiztattál..:))
Én 40 hónapig szoptattam és szerencsére nagyon ritkán kaptam negatív kritikát. Akitől mégis, az nem ismert minket (annyira), úgyhogy nem pazaroltam arra energiát, hogy nekiessek és szétcincáljam. :) Szóval az ilyeneken simán át kell lépni, a legtöbben úgyis mindenféle tapasztalat nélkül (vagy épp a kivételnek számító rossz sztorik miatt) vannak az adott véleményen.
Amióta viszont nem szoptatok, csak nagynéha szóba kerül, hogy is volt, úgy vettem észre, hogy elismeréssel néznek, néha talán kicsit irigykedve is. Párszor olyan érzésem volt, mintha azon morfondíroznának, vajon így mennyi mindennel tudok többet, mint ők.
Nem azért tettem fel a kérdést,mert zavar ha megszólnak.Büszke is vagyok magamra.A saját családom nem ellenzi,de anyós már igen,mindig megkapom a magamét.Nagyon ritkán találkozom olyan emberekkel,aki szívből mondaná,hogy jól csinálom.
Csak kíváncsi voltam,hogy másnál hogy volt.
Jaj,és az is anyóstól ered,hogy titokban kellene tartanom,mert szégyen.
(fili)
Hány éves az anyósod?
Valami hülye városi uriasszony?
Miért nem beszélgetsz el vele? És mutasd meg a szoptatós oldalakat neki.Lehet, hogy irígy mert ő nem tudott szoptatani?
ma 21:37
Már ne haragudj, de szerintem primitív dolog minden háttérismeret nélkül, egy információ alapján szidni valakit. És ha az anyósa nem ért egyet vele? Attól még nem biztos, hogy olyan, mint ahogy leírtad.
Kérdező, ez egy megosztó téma. Személy szerint én túlzásnak és feleslegesnek tartom, ha ilyen nagy gyereket szoptatnak, de ez én vagyok. Te tedd azt, amit jónak látsz. Viszont nem kell a közeli családon kívül elmondani senkinek, ezzel kikerülöd az esetleges bántó megjegyzéseket. Hiszen csak a kettőtök dolga, hogy meddig szoptatod a gyermeked, senki másé.
Anyós 60 éves,4 gyereket szült,egyiket sem szoptatta 3 hónapnál tovább,mert mindig valamilyen vendég "elvitte"a tejét.
A férjem siratva tanult meg aludni.Kb egy hétig üvöltött szerencsétlen a kiságyban,mert az apja megtiltotta,hogy felvegyék.Ma egy lelkileg sérült felnött-a férjem-
Csak mérges leszek ha anyós eszmefuttatásairól beszélek,nem róla szól a kérdés.
Kérdező, megértelek, de próbáld meg elengedni a füled mellett a kritikáit. Szerintem te jobban látod, hogy (valószínűleg) feleslegesen mondanál neki bármit is... akkor meg minek idegesítsd magad? Persze néha kiborul a bili, ez nem baj, senki se birkatürelmű. De hosszabb távon magatoknak ártasz vele, ha engeded, hogy felhúzzon a véleményével.
Ha nálunk bármilyen egyéb témában hasonló dolog van (márpedig bőven van, utáljuk egymást anyóssal), igyekszem nem megadni neki azt az örömöt, még látatlanban sem, hogy kiborulok rajta. Piszok nehéz, mert nagyon hülye dolgai vannak, de tudom, hogy csak magamnak ártok, ha stresszelek, az én életem rövidíti ezzel. Éshát csúnya vagy nem, de ilyenkor magamban mindig azt mondom: aki hüe, az úgyis hal meg; engem inkább azok érdekelnek, akikkel még lehet kezdeni valamit.
21:45
(fili)
Mint látod elég egyedül vagy a véleményeddel. Gondolom nem véletlenül.
Én csak remélem, hogy a menyemnek ha megnősül a fiam, csak ennyi "hibája" lesz. Látatlanba, engedd már meg, hogy amit leírt szegény kérdező az alapján eldöntsem, hogy igenis undorító amit az anyós csinál. És lásd később le is írta milyen az anyósa. Persze szerinted ettől még lehet nagyon bájos asszony "neked". Itt a többségnek nem!
Na ezért utálják az anyósokat. Különben érdekes olyan primitív vagyok, hogy engem a fiam menyasszonya szeret.
Kedves kérdező tarts ki. Csak az a probléma, hogy ha most ilyen az anyósod mindig lesz valami problémája a gyerek körüli neveléseddel. Látom a környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!