Ki meddig szoptatott? Bővebben lent!
Az én manóm 1 hónapos, csak anyatejet kap, szépen szopizik, de sok anyukától eltérően bizony én már nagyon várom azt a pillanatot amikor végre nem kell szoptatni.Számomra megterhelő, úgy érzem sok időmet elvesz.Jelenleg úgy gondolom 4-5 hónapos koráig szoptatnám.Olyan anyukák válaszát várnám, akik hasonlóan éreztek.
Ettől függetlenül leszögezném, imádom a kisfiamat, mindent megtennék érte, de engem ez a szoptatás nemigen érintett meg!
Jó páran le fognak szidni a kérdésed miatt, készülj fel.
Engem meg le fognak pontozni.
Lelkileg engem sem érintett meg a szoptatás. Nem igazán szerettem, nem értettem, hogy ez mitől olyan bensőséges. Mindegy, végül is 10 hónapig szoptattam. Nem szenvedtem közben, ezt senki ne gondolja, és eszembe se jutott abbahagyni, csak nekem nem volt olyan lelkileg felemelő érzés, mint amit sok anyuka érez. Ezt nem éreztettem a babámmal, igény szerint szopott mindig.
Igen sejtettem, hogy méhkasba nyúlok, és majd kapok hideget meleget is.Valahogy én is így érzem, ahogy Te, persze én is igény szerint szoptatok, nem veszem el tőle, csak ha kiköpi, stb.
Köszönöm a válaszod!
Szia!
Így éreztem én is az elején. Fájt is és sokáig szopizott a babám. De kb.2-3 hónapos korára minden annyira más lett, nem fájt, egy szopi 4-5 percig tartott csak, a világ legkényelmesebb dolga lett, hogy így tudom csillapítani az éhségét, szomjúságát. Félévesen kezdtük a hozzátáplálást, és egy évesen ő választotta el magát, én sajnáltam.
Úgyhogy Nálad is megváltozhat ez az érzés. Ha megterhelő marad, nem leszel rosszabb anyuka attól, ha abbahagyjátok. De majd írj pár hónap múlva. :D
Én sem éreztem sose áhítatot szoptatás közben (najó, azért sokszor megmosolyogtam a lányom arcát, miközben elégedetten cuppogott:), pedig már 26 hónapja csináljuk, abszolút szoptatáspárti vagyok és jómagam is tanácsadónak készülök. :)
Szerintem irreális elvárás, hogy magadnak is imádnod kellene szoptatni. Ha valaki teljesen feloldódik benne, az szuper, de nem kötelező (mindig) így érezni, ne legyen lelkiismeretfurdalása annak, akinél nem így van. A szoptatás szerintem végső soron anyai kötelességünk is, amit, ha valaki hosszú időn át vállalja, "érdemes" megszeretni, mert így könnyebben megy. Én mindig arra gondolok, hogy ezzel mennyi pluszt adok a lányomnak (pl. mivel ekcémás, ezért nagyon fontos neki az anyatej); és ez a tudat akkor is segített, amikor néha már tele volt a hócipőm a dologgal. Az elején, amikor még javában kínlódtunk, én is vágtam a centit a 6 hónapig. Aztán egyre jobban ment még a hozzátápi mellett is, a következő cél az 1 év lett. Miután ez is elmúlt és végre összeállt bennem a kép, hogy mit is jelent szoptatni, gondoltam egy merészet és megcéloztam a 2-t. Most meg már...
Egyébként az eleje tényleg elég időigényes a nagy szopitúrákkal, de később, ahogy (újra és újra) beállnak a napi ritmusok, már sokkal könnyebb lesz. Attól, hogy szoptatunk, nem kell otthon ülnünk vagy unatkoznunk közben. "Csak" úgy kell átalakítani az életünket, hogy a szoptatás is szerves része lehessen.
És látod, kedves kérdező, többen is vagyunk/voltunk így, ahogy te. Nyugodj meg és lazulj rá a témára. Hagyd, hogy menjen minden a maga útján és majd meglátod/látjátok, meddig megy a szopi. Bár azért azt szerintem is érdemes szem előtt tartani, hogy a (minél tovább tartó) szoptatással olyan előnyökhöz juttathatod a babádat, amiket máshogyan nem tudnál neki megadni...
Én imádok szoptatni az első perctől kezdve.A fiam 9 hónapos koráig szopizott.Én egy éves kora után már nem is akartam "hála az égnek" Ő választotta le magát és nem nekem kelett ezt megtennem.A kislányom most 2 hónapos és Őt sem akarom egy éves kora után szoptatni.
Te érzed mi jó neked és ami neked nem jó egy idő után a picurnak sem lesz jó.Nem itélem el azt aki nem ragaszkodik a hosszú szoptatáshoz.
Hát az első babámnál én is így éreztem, de azért mert fájt hónapokig! Már előre rosszul voltam ha szopi jött. Pedig jól volt mellen, semmi baj nem volt több "szakértő" is megnézte ahogy szoptatok. 6 hós koráig kellett "kibírni" aztán jöttek az ételek. Végül 11 hónapos koráig szopizott reggel este, aztán egyik napról a másikra magától leszokott.
Örültem neki mit ne mondjak...
Most a lányomat szoptatom 7 hónapos.
Ővele a kezdetektől nem fájt egyáltalán, és annak ellenére h csak anyatejes, mégis csak 5 ször szopik egy nap, és bárhol megetethető (nem úgy mint az első babám aki olyan ideges típus volt, hogy ha nem a szokott környezet volt akkor inkább üvöltött de nem szopott).
Így most anyagilag és egyszerüség szempontjából is örülök h tudok szoptatni, de nem tervezem most se hogy 1 évnél tovább csinálnám. Szeretném "visszakapni" a melleimet hamarosan...
Szia!
Én a negyedik babámat szoptatom . A többi gyerek kb 10-12 hónapos koráig szopott. Amikor megszületett a negyedik és a szülőszobán hozták , hogy lehet szoptatni , akkor rögtön az jutott eszembe , hogy már megint kezdődik előről és egyáltalán nem örültem neki. Aztán megszoktam és tényleg nagyon kényelmes , sokkal kényelmesebb , mint amikor majd kanállal kell majd eteni. Az sem megy majd gyorsabban , ráadásul még időigényesebb neki külön főzőcskézni , könyörögni a babának , hogy még egy falatot egyél már. Most már lassan 10 hónapos a baba , már megint kezd kellemetlenné válni a szoptatás , mert már van foga és néha ráharap , de 1 éves koráig mindenképen megmarad , de utána elválasztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!