Mikortol nem érdemes a tejcsivel bajlódni?
Én egy hónapos korában adtam föl. Nem tudott szopni ügyesen a babám, nem volt aki segítsen a mellretételben, se a kórházban, se a védőnő (gyermektelen) nem segített, a szakirodalom, videók szintén nem, mert nem úgy működött, reagált a baba, ahogy "kellett volna. Ittam alkoholmentes sört, macikávét, tejszaporító teát, fejtem, stb. De az nem volt megfelelő inger, egy hónap alatt elapadt a tejem.
Nagyon bántott, a mai napig nem örülök, hogy így alakult.
egy percet se szopott a picim soha. vettem egy medela advance style dupla elektromos mellszívót ami teljes mértékben a baba szopási technikáját utánozza így megfelel a tejszaporításhoz és fenntartáshoz is.
elsö nap max 20ml-t préseltem ki 3 óránként 5 nap alatt 1-1dl-t. tejleadó is lettem napi több mint 1 litert adok le azóta az anyatejgyűjtő állomáson. sokkal gyorsabban elkészülök ha nem nyomogatom csak nézek valami filmet amíg rajtam van a szívó mert ellazulok.
Ha úgy érzed, hogy most már elég volt ebből, és megtettél érte mindent, amit még érdemes volt, de így sem megy, akkor szerintem hagyd. Fontos a szoptatás, de nem annyira, hogy az ember belezakkanjon.
Én a magam részéről még annyit próbáltam volna meg, hogy szoptatási tanácsadótól segítséget kérek.
De egy hónap után valószínűleg én sem kínlódnék tovább, nem dől össze a világ attól, hogy tápszert kap a babád. A legfontosabb amúgy is az, hogy az elején megkapta az előtejet, és az első hetekben még anyatejes (is) volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!