Előfordulhat, hogy elfogy majd a tejem, és pótlást kell adnom, ha már 5hónapja szoptatok?
Igen lehet. Többnyire a stressz miatt. Nyugodj meg. Azért indul lasabban a tej,mert màr nem termelődik előre,hanem akkor ha cicire kerül a baba. Ezért nem duzzad meg a melled. Ez tök normàlis. Csak annyi a dolgod,hogy a babàt figyeld. Ha elégedett cicizés utàn akkor nincs gond. Lassan úgyis elkezded a hozzàtàplàlàst is.
Ilyenkor egyet nem szabad,ritkàbban etetni, mert azzal csak apasztod a tejet. Hiàba érzed hogy akkor duzzadtabb a mell,ez csak jelzés a testednek, hogy ne termeljen többet,mert nem fogy el.
Ha esetleg nyűgösebb a baba akkor tedd többet mellre, csak ez segìt. Elutasìtó pedig lehet ababa a tej mennyiségétől függetlenül pl a mozgàsa megindulàsa miatt,fogzàs miatt, időjàràs miatt,esetleg azért mert neked fog megjönni... Szóval sok oka lehet.
Nyugodj meg,haennyi ideig tudtad szoptatni ezutàn is fogod tudni. Csak ne ess pànikba ;-) mindenki àtmegy ezen, én is sokat aggódtam. Utólag màr làtom hogy mennyit rontittak azilyen hozzàszólók,mint akik itt is ìrtak. Nem szabad hagyni hogy "lebeszéljenek",ezeket a negatìv véleményeket el kell engedned a füled mellett.
Egyik napról a màsikra nem apad el a tej,az egy folyamat vagy komoly fizikai/ lelki behatàs miatt következik be.
Kitartàs és önbizalom,ennyi a titok.
(Biztos majd jönnek a kommentek erre is,hogy de blablabla... Ne vedd figyelembe őket és ne aggódj, menni fog!!!)
Tök normális, hogy már nem feszít a melled, emiatt ne izgulj :) Nekem is már puha mindkettő jó ideje, de van benne mindig tej.
Ha továbbra is ugyan úgy, igény szerint szoptatsz, én kétlem, hogy elapadna, hacsak nincs valami egyéb külső behatás, ami változtatna a dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!