Tapasztalatokra lennék kíváncsi, ki hogyan szoktatta le a babáját a szopizástól?
Bocs engem is érdekel.
Nàlunk màr elkezdődött vmi, hogy nem cicizik annyit napközben, de még kel éjjel.
Kulfoldon elunk es a szuleim itt voltak latogatoba a fiunk 1 eves szuletesnapjan. Nagyon egyszeru volt a terv: anyukam kel ejjel hozza es nem en. Elso ejjel ketszer is felkelt, mindketszer kb fel oraba telt anyukamnak visszaaltatni. Sirt is, de egyaltalan nem volt veszes. Masodik ejszaka mar szinte egybol visszaaludt, a harmadik ejjeltol kezdve pedig vegre aludt egesz este. Nalunk igazabol ennyi volt a tortenet, szerintem szerencsenk volt nagyon. Mar csak ejjel szoptattam egyebkent, de akkor minimum 2x kelt.
Nekem ekkorra mar elegem volt a szoptatasbol, kar szepiteni. Nem evett, nem ivott es nem aludt normalisan a gyerek. Napkozben, hiaba voltak mar kivaltva az etkezesek, gyakorlatilag cseppekben merheto mennyisegeket ivott. Tulajdonkeppen semmit. Ez aggasztott. Ejjel is sokszor kelt es cibalta a polomat. Elegem volt mar, ezert valasztottam el.
Par nappal kesobb eleteben eloszor hajlando volt inni, es hamarosan raszokott a reggeli es esti tejitalra is. Este 8 es reggel 8 kozott ebredes nelkul aludt, kipihenten ebredt, sokkal jobb volt a kedve napkozben. Szoval nalunk szuper dontes volt.
En mindharmat egy evesen valasztottam el
Ejjel dolgoztam ( itt nincs gyes) igy azon az ejszakakon vizet kapott poharbol
Aztan pedig tolem is azt kapta
Nappal egyszeruen nemet mondtam nekik
Nálunk ő maga nem akart már 8 hónaposan, nem bírt nyugodtan szopizni, forgolódni, nézelődni akart, ezért cumisüvegre váltottunk. Én meg nem fejtem a tejet, kb 1 hétig csináltam, aztán elegem lett, tápszert kapott.
Próbáld ki először cumisüvegből adni neki a tejet, aztán tápszert/tejitalt cumisüvegből.
Ugy hogy elkezdtem tapszerrel etetni. Egy percig se hianyzott neki a szoptatas. Azota normalis eletunk van. Eleget eszik, alszik, nem hisztis. Olyannyira nem, h kb. semmit nem sir, a legmosolygosabb, nyugodtabb baba.
Fel nem fogom, h a 21. szazadban hogy lehet a gyereket szoptatassal kinozni. A tapszer tele van vitaminnal es mindig eleg. A tej kiszamithatatlan osszetetelu, hormonok vannak benne, megterhelo a gyomornak. Csak rohogok az "orankent cicizik" anyakon. Ha nekik ez kell meg egy bombolo, idegbeteg gyerek, csak tessek. Erdekes modon az en gyerekem sose sir es minden ejszakat atalszik 4 honaposan. Es nem lazasodott be oltasok utan, sok tejes babaval ellentetben.
Mindhárom gyermekünk addig szopizott amíg volt anyatej,de egyéves koruktól éjszaka,csak enyhén cukros gyerekteát kaptak,s így hamar leszoktak az ébredésről.
A babák,(úgy,mint mi felnőttek)mélyalvása periódikusan változik éjszakánként,és a szopizás,pótcselekvés,a kevésbé mély alváskor.Ezt elhagyják,amikor nem didit,hanem ízetlen teát,cumisüvegből kapnak.(Azért nem érdemes felébredni egészen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!