Tápszeres hozzátáplálás mellett el fogja még fogadni a cicit? Tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Hidd el: a baba jobban tudja, mint a doki, hogy mi a jó neki. A tej amúgy is jobb, mint a tápszer: ha nem kell neki, ne erőltesd.
A WHO ajánlása szerint meg az a jó, ha egy éves koráig kizárólag szopik a baba...
Nálunk a baba 6-7 hetes kora körül volt egy kis tejvisszaesés, naponta 1x - 2x adtam 30 ml-t de szigorúan csak SZOPTATÁS UTÁN, és csak akkor, mikor láttam, hogy nem lakott jól. (Ha vigyorgott evés után, akkor nem volt éhes.) Fejtem is rendszeresen, úgyhogy nemsokára már tápszer helyett anyatejet adtam neki, a fejéstől pedig újra visszaállt a normál tejmennyiség. (3 héten belül.) Szerintem hülyeség, hogy ki kellene váltani minden második szoptatást, jól teszed, hogy kételkedsz.
Nem szokott le a ciciről. Cumisüvegből a szélesfejű MAM vált be, 1-es lyukkal. (A mellszívóhoz kaptam Avent cumisüveget is, de miután párszor ebből itattam, csak nagyon nehezen akart a "hagyományos" módon enni, úgyhogy ezt nem ajánlanám, bár lehet, hogy másnál meg ez vált be.) Ja, és a MAM-cumisüvegek ráadásul BPA-mentesek.
Az előző vagyok és nem a MAMot akartam reklámozni. :)
Még csak annyit, hogy először nálunk sem fogadta el a cumisüveget, de aztán, mikor éhes volt, akkor már igen.
Ha van kedved mérni a babát evés előtt-után, akkor látod, kb mennyit szippantott be. A lényeg végül is, hogy ha közvetlenül evés után jókedvű, akkor biztos nem éhes. Nálunk legalábbis ez látszik, nem tudom, a többi anyuka hogy van ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!