SOS! Szoptatásszakértőt keresek! Ismertek egyet?
Figyelt kérdés
A gondom az, hogy a kisfiam (2. gyerek, tehát már szoptattam, 1 hetes) nem tud rendesen vákumot képezni a szájával, így néha 20 percig is eltart, amíg végre "fogást talál" a cicimen, és akkor sem tud teljes intenzítással szívni. Pedig van tejem. Még a cumisüvegből sem tud ez miatt rendesen inni. A védőnő azt mondta túl hátul van az ínye, és azért. Keresek valakit, aki tudna neki-nekem segíteni abban, hogy hogyan szoptassam, hogy jó legyen. Ismertek ilyen szakembert? Vagy van valami ötletetek?2010. ápr. 28. 16:10
1/9 anonim válasza:
Őket ajánlom, nekem is segítettek, telefonon lehet velük beszélni:
2/9 anonim válasza:
Hová valósi vagy? Hátha tudok ajánlani, nálam már volt egy tanácsadó!
3/9 A kérdező kommentje:
Zsámbékra
2010. ápr. 29. 07:15
4/9 anonim válasza:
Szopizásnál ne legyen túl kemény a melled, inkább lazítsd fel előtte meleg vizes fürdővel, masszírozással. Ha elég puha, hogy össze tudod fogni C fogással, akkor kicsit ellapítod, és próbáld úgy beadni a szájába, hogy minél hátrébb kerüljön a bimbó és udvara. (Mintha le akarnád nyomni a torkán) Gyakorolni kell, nem fog elsőre sikerülni, de majd belejöttök. Ja és milyen helyzetben szoptatsz? nekem az első időben csak a "focista" fogással tudott enni a babám, már több mint 3 hónapos volt, mikor áttérhettünk a sima bölcsőtartásra. Próbálgasd esetleg, hátha úgy jobban be tudja kapni.
k.
5/9 anonim válasza:
nincs lenőve a nyelve, annak feloldása szokott segíteni ilyenkor. Legalábbis nálunk ez volt a gond, csak se a védőnő, se a doki nem nézte ezt korábban. Amint felvágták a nyelvét, minden tökéletesen működött. 6 hónapig kizárólag csak cicizett :-D
6/9 anonim válasza:
Vidd el a gyerekorvoshoz, ő megnézi, nincs-e lenőve a nyelve. Lehet ez a gond, mert ilyenkor nem tudnak vákumot képezni a nyelvükkel. Nézesd meg, egy kicsi metszés, s menni fog a szopizás.
7/9 A kérdező kommentje:
Van, hogy 45 percig próbálkoztunk a létező összes pózban, de így sem mindig sikerült. A védőnő többször megnézte, és minden rendben a nyelvével, viszont nem tud rendesen vákumot képezni, így el kell vinnem egy kis dévényes szájmasszírra és fecskendővel, meg az újjammal kell etetni. Elég nehézkes, de remélem hamar megerősödik majd a kis szája.
2010. ápr. 29. 16:45
8/9 anonim válasza:
Pohárból sem megy a babádnak az evés-ivás?
Kitartást kívánok nektek és sok türelmet.
9/9 A kérdező kommentje:
Képzeljétek: már rendesen megy a szoptatás. Nagyon ügyesen csinálja. 4 alkalommal kezelte a száját dévényes, és néha pótoltam az étkezéseket a fecskendős megoldással. :) Most már teljesen magától eszik. :)
2010. máj. 12. 09:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!