Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen tejszaporítókat ismerte...

Milyen tejszaporítókat ismertek? Mikor kell elkezdeni őket?

Figyelt kérdés
Milyen tejszaporítókat ismertek, amik hatásossak is? Mikor kell elkezdeni őket? Én a Laktoherb és a Milusan teákat ismerem.
2011. febr. 28. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Karamaltz malátasör

Milkplus kapszula

Mindekettőt akkor használtam, mikor csökkent a tej mennyisége.

2011. febr. 28. 22:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Naturland-os Fitolac tea. Én a szülés másnapján a kórházban kezdtem inni.
2011. febr. 28. 22:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Urtica urens 5ch

Ricinus communis 5ch

More Milk Plus kapszula

Én is akkor kezdtem el használni,amikor csökkent a tej. A Karamaltz italt (első válaszoló említi) imádtam! :)

2011. febr. 28. 23:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Tejszaporítás

Gyönyörű téma, kifogyhatatlan tanácsokkal. Mindig, mindenkinek van egy-két jótanácsa a tejszaporításra.

Lássunk ezek közül néhányat:

Ennivalók:

Általános szabály, hogy érdemes jó sokat változatosan és rendszeresen táplálkozni, nem kampány-szerűen zabálni (ahogy én tettem). De azért a legjobbak:

Tészta - lehetőleg jó sok

Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi

Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális

Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiában gazdag ennivalók.

Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja, nejem a nagymamám mindazonáltal minden alkalommal elmondta, hogy amikor anyut szoptatta, jóformán csak ezen élt, és annyi teje volt, hogy még...

Innivalók:

Abban ugyebár mindenki egyetért, hogy jó sokat kell inni (de nem túl sokat). Napi 2,5-3 l bőven megteszi. De amik mégiscsak a legjobbak:

Sör - mivel "folyékony kenyér", igen hatásos.

Baracklé - hónapokig éltem rajta, pedig eleinte nem is szerettem.

Multivitamin - csak óvatosan, a citrusok allergizálhatnak, és meg is hajthatják az érzékeny babákat!

Birsalmalé - ha az ember eltekint az ízétől, egész hasznos lehet.

Macikávé - a kedvencem, a kopottas menza-feeling garantálva.

Csodateák - örök sláger! Kettő közismert, a Laktoherb és a Fitolac. A Laktoherb nekem semmit sem használt, viszont a gyerek iszonyú hasgörcsöt kapott tőle. A Fitolac részemről meggyőzőbb és szaporít is.

"Gyógyszerek":

Elsősorban természetesen a homeopátiás szerek, amik tényleg jók:

Urtica Urens D6 - napi 3x5 Óvatosan, megcsikarhatja a baba hasát.

Alfa Alfa D9 - szopi előtt 15-20 perccel 3-4 szem. Nekem a legjobban ez jött be.

Tejszaporító cseppek - Nandutól szerezhető be. Én nem tudtam rájönni, hogy haszál-e vagy sem, mások esküsznek rá.

Tejszaporító masszázsolaj - szintén Nandutól szerezhető be, én nagyon szerettem.

Életmód-beli vátoztatások:

Ez a legkevésbé kivitelezhető, de a legfontosabb:

Rengeteg pihenés-alvás - csak akkor megoldható, ha van aki segít ellátni a gyereket és a háztartást. Ha nincs, akkor is érdemes pár napra mindent elhanyagolni, és heverészni naphosszat.

Beszüntetni az aggódást és az idegeskedést - ez nagyon nehéz, de muszáj erőt venni magunkon, mert nagyon lélekromboló és a gyerek is zizi lesz tőle.

Eltávolítani a fontoskodó, idegesítő embereket - jobb ha mélyen a lelkünkbe nézünk, és megkeressük a számunkra irritáló személyt a környezetünkben (leggyakrabban anya vagy anyós), és kíméletesen eltávolítjuk (vagy eltávolíttatjuk a férjünkkel). Egy fontoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe beleszóló ember teljesen letörheti a kezdetben amúgy sem túl sok önbizalmunkat, és a segítségük nincs arányban azzal a kárral, amit a lelkünkben és az önbecsülésünkben tesznek...

Szoptatás:

A legjobb módszer a szaporításra. Lehetőleg két óránként és éjszaka is. Fontos a megfelelő mellretétel. Költözzünk a babával az ágyba 1-2 napra, és lehetőleg csak akkor szálljunk ki, ha wc-re megyünk.

Fejés:

Jó sokat és jó gyakran. A Muter-féle fejés közismert a fórumon. Lényege: felváltva fejni mindkét mellből 7-7, 5-5, 3-3 percig, akkor is ha már nem jön semmi. Így kap ingert az agy a fokozott termelésre.

2011. febr. 28. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!