Normális, hogy az unokahúgom 15 hónapos, de a tesóm még fej?
Tudom, semmi közöm hozzá, de kicsit kezdek aggódni tesóm miatt. Valamiért kudarcként éli meg, hogy császár lett a vége a szülésének, és szerintem a szoptatással akarja kompenzálni azt, hogy "nem tudta megszülni" a babát.
Tele van a mélyhűtőjük tejjel, nem tud vele mit kezdeni, mert most nincs baba a környéken, akinek oda tudná adni, mégis fej. Naponta 4-5x szoptat még, időre. Nem csak akkor, amikor az unokahúgom kér. Ha valamiért nincs otthon és csúszik a szopi, tiszta idegbajos lesz.
Normális még ilyenkor fejni?
Szerintem a kérdésedre te is tudod a választ, hogy ez nem normális.
2 gyermekem van, mindkettő császáros. A lányom 2 hónapos, kb. 1 hónapos koráig fejtem. Igény szerint szoptatom, sosem mértem az időt, hogy mikor egyen, hiszen én sem időre eszek.
Nincs még gyerekem, valóban úgy gondolom, hogy nem normális, viszont reméltem, hogy esetleg mégis az. :S
És szerintetek tudok neki bármit mondani anélkül, hogy megbántanám? Az a baj, hogy a férje szerint is teljesen normális, hogy időre szoptat. :(
Félek, hogy teljesen tönkremennek a csontjai, kb. egy éves koráig kb. napi 1 liter tejet még pluszban leadott/lefagyasztott. Aztán szerencsére megjött neki.
A császárt is mondtam neki, hogy ne foglalkozzon már vele, inkább tegye össze a 2 kezét, hogy egészséges babájuk lett, így is 7-es apgarral született a pici.
De nem lehet meggyőzni, vagy nem látja be,, hogy valóban az a lényeg, hogy jól vannak mindketten.
Nem gondolom, hogy baja lesz a gyereknek, ha egy évesnél koránál tovább kap anyatejet. Én is fejtem neki, csak mert rengeteg tejem volt, nem tudtam hová tenni (de megőrültem, úgy feszült a mellem) és elhittem, hogy a fejéstől elapad majd lassan. El is apadt, de több mint egy év alatt. A lányom pedig boldogan megitta a lefejt tejet 26 hónapos koráig.
Nem gondolom magam pszichopatának, csak egyszerűen "tejcsárda" vagyok. A második szülés után anyatejadó voltam.
A lányom pedig makk egészséges, látványosan kevesebbet beteg, mint a hasonló korú óvodások.
Utolsó. Félreérted. Itt nem az a baj, hogy anyatejet kap, vagy hogy fej (ráadásul minél többet fej, annál több lesz). Hanem hogy ha időre kell ennie egy 15 hónapos gyereknek, ha csúszik a szopi valamiért, anyuka idegbeteg.
Nem adja le a tejet, tele a fagyasztó vele (legalább keverné neki kajába, hogy elfogyjon), amivel nem tud mit kezdeni.
A legrosszabb amit mondhatsz egy császár után csalódott nőnek az az hogy"a lényeg h egészségesek vagytok"...
Ha valóban ez az ok akkor érdemes lenne szakemberhez mennie vagy szülésfeldolgozóra.
Miért ez a lehető legrosszabb?
Amikor bementem hozzá szülés után, azzal fogadott, hogy császár lett, én meg mondtam neki, hogy majd a következő hüvelyi lesz. És én sérült gyerekekkel (is) foglalkozom, tényleg nem értem, miért nem tudja lezárni magában végre és örülni, hogy jól van a baba.
Ráadásul vajúdott 12 órát, még azt sem lehet mondani, hogy ő "nem tett meg mindent".
Valóban nem az a bajom, hogy cicizik a pici, csak tényleg elkezdtem aggódni tesómért.
Köszi a válaszokat!
Volt 1 császárom.Én is ramatyul éreztem magam utána.Egyik tábor azt hajtogatta,hogy örüljek h túléltük, a másik tábor meg azt h én még szülni sem tudok...
Senki nem értette mi a bajom.Nekem eszembe sem jutott h császár is lehet.Nagy pofon volt ez nekem de meg tudtam vele küzdeni.
Ha a tesódnak 15 hónap alatt ez nem sikerült akkor keressen szakembert vagy menjen szülésfeldolgozóra.
Lehet Továbbra is lepontozni 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!