Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vajon át kéne térnem a 3 órás...

Vajon át kéne térnem a 3 órás szoptatásról a 4 órásra?

Figyelt kérdés

Múlt hét hétfő óta (lassan két hete) ordít a babám, ha szoptatni akarom. Már, mikor az ölembe fektetem nyög és kalimpál, ha nem akar, aztán, ha megkínálom, megfeszíti magát és sír. Ilyenkor picit hagyom, majd negyed óra múlva újra próbálom. Néha elkezdi szívogatni, de még a tejbelövellés meg sem történik, már kiköpi és sír.

Azt hittem szopási sztrájk lesz, illetve múlt héten volt egy kis vérzésem, ami lehet, h "megjövés" volt, így úgy gondoltam, amiatt ilyen elutasító.

Aztán a héten elég kriminális a dolog továbbra is. Van, hogy szépen elfogadja, vagy hogy nem.

Ma gondoltam, hogy átállok a 4 óránkéntira, de reggel 6 után 9-kor már nyöszörgött, így nem vártam, tízig, majd fél 1-kor, aztán fél 4-kor és végül este 6-kor. De most este 8-kor a fürdés után megint sírt és feszített, így kaja nélkül feküdt le aludni.

Általában 100-200 között szopik.

Kedden kapta meg a 2 hónapos oltást. Pár hete átalussza az éjszakát. Eddig reggel 5-kor kelt, ma 6-kor.

Azt is észrevettem ma, hogy egy 10 perc után bealszik a cicin és már csak cumizik. Az esti 6-osnál már kb 5 perc után bealudt. Ma mondjuk nem mértem az evéseket. Csak néha-néha szoktam próbaképpen.

Mostanában evés közben sosem aludt be, magától lefordult a ciciről, utána nézegetett 1-1,5 órát, aztán aludt kb 1-et. De ma teljesen összedőlt a rendszer. Simán volt, hogy 2 órát is fent volt, aztán picit aludt, de felébredt egy fél óra után, utána enni nem akart, de ha letettem, sírt, csak kézben volt el, aztán ha elfogadta végre a mellem, a cicin elaludt kevés evés után.

Ilyen gyorsan változnak a babák vagy valami baj van? Át kéne térnem a 4 óránkénti etetésre?

Mi ez a káosz? :D

2016. szept. 16. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

miért az órát nézed, miért nem a babádat? nekem 5 hetes, teljesen össze-vissza eszik. most épp negyed órája lóg rajtam, előtte 7kor evett, azelőtt meg f3kor...

te se 3 vagy 4óránként eszel hanem mikor megéhezel. szerintem a babád is ezt próbálja neked jelezni

2016. szept. 16. 21:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod, de kicsi az esély, hogy pont a kerek időpont hoz megoldást.

Próbálhatsz valamilyen rendszerhez igazodni, de inkább figyeld a kicsit, tedd mellre, ha úgy látod, ha nem kéri, hát nem. Add meg neki a napok keretét, de az igényeihez igazítva.

A változás az egyetlen állandó náluk. :)

2016. szept. 16. 21:17
 3/4 A kérdező kommentje:

A babát figyelve volt 3 óra eddig. Előtte volt kevesebb is, de kb 2 hete ő kérte 3 óránként. Nem az órát nézem sosem.

Ez a mai összevisszaság most elég fura volt nekem, de ez van. Rem, nincs baj. :)

2016. szept. 16. 21:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem mindenki szeretne cumi lenni....
2016. szept. 17. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!