Az a problémám,hogy pár napja szopizás közben sírni kezd. Egy ideig nyugodtan elvan,aztán elkezd sírni és nem hajlandó elvenni a cicit. Egy jó idő után abbahagyja és eszik tovább,mintha semmi sem történt volna. Ha pedig ilyen hisztinél abbahagyom a szoptatást,akkor sír,hogy éhes...így 2óra (ha nem több) minden egyes szoptatás,és közben ordítás. Sokat fáj a hasa,gondoltam arra is,hogy azért,de így soha nem tud normálisan jóllakni :/ Már nagyon elegem van ebből,nem tudok mit csinálni vele :( Találkoztatok már ilyennel? Valami tapasztalat esetleg?
Amikor elkezd sírni, büfiztesd meg és úgy folytasd. Az én gyerekem nem volt hasfájós ugyan, de szinte minden szopi alkalmával büfiztetnem kellett közben is.
2016. szept. 2. 10:32
2/15 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, minden alkalommal büfiztetem,amikor elkezdi,és mindig büfizik is. Olyankor aztán elvan a vállamon,nézeget,de ha újra kínálom neki a cicit,akkor megint keservesen sírni kezd. Gondoltam arra is,hogy túl sok/túl kevés tej jön neki. De mikor egy idő után megnyugszik,akkor szépen nyugodtan szopizik tovább, van hogy még be is alszik olyankor cicin.
2016. szept. 2. 10:42
3/15 anonim válasza:
Ciklusod visszaállt már? A vérzésem előtti és alatti 1-2 napon mindig nyűgös volt a gyerkőc és ez kihatott a szopira is.
(#1)
2016. szept. 2. 10:48
4/15 A kérdező kommentje:
Még nem, 6hetes kontroll sem volt még, 5hetes a babám. Ma megyünk orvoshoz,rákérdezek természetesen,de már kétségbe vagyok esve,hogy nem tudom rendesen megetetni szegényt :/ kapott D-vitamint, Vigantolt. Sok rosszat olvastam róla,utána lettek gondok a pocakjával,nagyon sokat pukizott is. Ez ott is volt a mellékhatásokban,szóval egy hete már nem adom neki,de még így is ilyen problémáink vannak :(
2016. szept. 2. 10:57
5/15 anonim válasza:
Mondjuk a vitamint nem hagynám abba.
Táplálkozásod milyen? Nekem arra is oda kellett figyelni, pl. a puffasztós/paradicsomos ételek, a túlzott tejtermék fogyasztás nem tettek jót.
Espumisan, Coliaf, Infacol vagy egyéb cseppet nem próbáltál a babánál? Hasmasszázs, hason altatás?
(#1)
2016. szept. 2. 11:02
6/15 A kérdező kommentje:
Vitamint szeretnék adni neki,de inkább természetes alapút,csak előbb meg akartam beszélni az orvossal. Táplálkozásra próbálok odafigyelni,nem eszem puffasztó ételeket. A tejet most hagytam el, 2-3napja, mert már arra is gondoltam,de még nem vettem észre változást. Espumisant próbáltam,de nem használ. A többit még nem,de kipróbálom, köszönöm. Egyébként nyugodt baba,ha sikerül végre jóllaknia,akkor szépen alszik,éjszaka 6órát is alszik egyszerre. Van,amikor felébreszti a pocija,de általában visszaalszik erőlködés után vagy fel sem ébred rá. Ha ébren van akkor sokat szenved,erőlködik,huzogatja a lábait.
2016. szept. 2. 11:12
7/15 A kérdező kommentje:
Hasmasszázst szoktam neki csinálni,azt szereti,olyankor nyugodtabb. Hason nem szeret, kis idő után sírni kezd úgy.
2016. szept. 2. 11:14
8/15 anonim válasza:
A vigantolt nem hagynám abba, az az 1 csepp, amit adni kell neki, az nem okoz ekkora gondot és egyébként is nagyon fontos neki.
A lányom 4 hetes, néha ő is csinál hasonlót, csak ő nem engedi el a cicit, hanem húzza-vonja-tépi, és úgy sír, feszíti magát. Aztán jön egy nagy puki és eszik tovább.
2016. szept. 2. 11:14
9/15 A kérdező kommentje:
Nekem eddig 2cseppet kellett adnom,pedig nem koraszülött. Lehet,hogy 1cseppel nem lenne probléma. Ő is szokta huzogatni is, feszíteni magát,de puki után sem hagyja abba, aztán elkezd keservesen sírni,és akkor elvenni sem hajlandó már egy ideig.
2016. szept. 2. 11:25
10/15 anonim válasza:
A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát olaj alapú, ezt nem tudod természetes módon adni egy 5 hetes csöppségnek.
Szüksége van rá, legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása. A kutacs csontosodásában is nagy szerepe van, úgyhogy számíts rá, hogy az orvos nem fog megdicsérni, amiért abbahagytad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!